Σουτζουκάκια από ρεβύθια

Facebooktwitterpinterest

Τι χρειαζόμαστε:

    • 1 1/2 φλ.αποφλοιωμ. ρεβύθια (μουλιασμένα αποβραδίς ή υπόλοιπο απο σούπα αν έχετε)
    • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλ/νο
    • 2 κ.σ. κύμινο
    • 1 μέτριο αυγό
    • 3 κ.σ. αλεύρι

  • 2 κ.σ. λάδι
  • 3/4 φλ. μαιντανός ψιλ/νος
  • αλάτι – πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 2-4 κ.σ λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 3 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες
  • 3 φλ. ντομάτες ψιλ/νες
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι – πιπέρι

Πως το κάνουμε:

  1. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια, λιώνουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα ρεβύθια & συνεχίζουμε να πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το λάδι & τέλος τον  μαιντανό.
  2. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε κατάψυξη για 30′ για να σφίξουν.

Για τη σάλτσα:

  1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το κρασί και 1 φλ. νερό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη, κίμινο και σιγοβράζουμε τη σάλτσα.
  2. Ωστόσο σε 1 κ.σ. λάδι σωτάρουμε τα σουτζουκάκια (εγώ τα έβαλα για λίγο στο γκρίλ ) και μετά τα βάζουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 45′ προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό.
  3. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την είχα βρεί σε ένα περιοδικό.

Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.