Σκορδομακάρονα

Facebooktwitterpinterest

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 10
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ

Πως το κάνουμε:

  1. Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζετε το νερό για τα μακαρόνια. Σε μια δεύτερη προσθέτετε το λαδι, τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες (όχι πολύ μικρά κομμάτια) και τις τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν και αποσύρετε από την φωτιά.
  2. Οταν βράσουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα γυρνάτε στην κατσαρόλα με το τσιγαρισμένο σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς. Όσο ανακατεύετε προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε να ανακατεύετε έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόρφα στα μακαρόνια.
  3. Σερβίρετε και προσθέτετε πιπερι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν είστε λάτρης του σκόρδου βαλτε παραπάνω σκελίδες. Μην “κάψετε” με βούτυρο τα μακαρόνια επειδή η συνταγή έχει λάδι και θα γίνουν πολύ λιπαρά. Αν δεν σας αρέσει το σκόρδο ΜΗΝ την δοκιμαστε. Καλή όρεξη.

Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.