Υψηλή χοληστερίνη; Σκεφτείτε θετικά!

Η χοληστερόλη ή χοληστερίνη Facebooktwitterpinterest

Οι άνθρωποι με θετική διάθεση είναι λιγότερο πιθανό να έχουν υψηλή χοληστερόλη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι μεσήλικες που ήταν αισιόδοξοι βρέθηκαν να έχουν υψηλότερα επίπεδα «καλής» χοληστερίνης, η οποία έχει προστατευτική επίδραση στην καρδιά και βοηθά στον έλεγχο της «κακής» χοληστερίνης.

Εμφάνιζαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων, λιπίδια που εμπλέκονται στην σκλήρυνση των αρτηριών, σύμφωνα με τους ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Το γεγονός αυτό μπορεί να οφείλεται στην τάση που έχουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι να έχουν υγιές σωματικό βάρος και να ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Οι ειδικοί ανέλυσαν στοιχεία από προγενέστερη μελέτη που έγινε τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία περιελάμβανε τηλεφωνικές συνεντεύξεις και εργαστηριακές εξετάσεις σε 990 άτομα ηλικίας από 40 έως 70 ετών.

Με βάση τις συνεντεύξεις, οι συμμετέχοντες βαθμολογήθηκαν ανάλογα με τα επίπεδα αισιοδοξίας τους σε μία κλίμακα από  6 έως 30 βαθμούς.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι απέσπασαν υψηλότερα σκορ αισιοδοξίας, είχαν επίσης περισσότερη υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη (HDL), πρόκειται για τη λεγόμενη «καλή» χοληστερίνη που θεωρείται ότι προστατεύει την καρδιά μας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μπορείτε να είστε σίγουροι για τα επίπεδα της χοληστερίνης σας εφόσον έχετε πρόβλημα υψηλής χοληστερίνης με έναν μετρητή χοληστερίνης ή με ανάλυση αίματος.

PATHFINDER

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.