Κόκορας κρασάτος

Facebooktwitterpinterest

Συστατικά

1 κόκορα περίπου 2 κιλά
1 ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Αγιωργίτικο)
125 γρ. βούτυρο
¼ κουταλάκι γλυκού θυμάρι
125 γρ. μπέικον σε κύβους
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
250 γρ. άσπρα μανιτάρια φρέσκα
15 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κύβους ζωμού κότας
2 ½ φλιτζάνια νερό
1/3 του φλιτζανιού Κονιάκ

Εκτέλεση

Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες. Αφού τον τσιγαρίσουμε, τον βγάζουμε από την κατσαρόλα και τον αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το μπέικον, τα μανιτάρια, και μετά τα αφαιρούμε. Προσθέτουμε 60 γρ. βούτυρο και βάζουμε το αλεύρι να καβουρδιστεί λίγο. Προσθέτουμε νερό, τον κόκορα και τα μπαχαρικά. Αφού μισοβράσει ρίχνουμε ξανά το μπέικον, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος προσθέτουμε το κρασί και το κονιάκ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με χοντρά μακαρόνια και πασπαλίζουμε με ξινή μυζήθρα.
http://www.ab.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.