Καρκίνος και πρόωρος θάνατος από μεταλλαγμένα καλαμπόκια

Facebooktwitterpinterest

Αποτελέσματα σοκ από μυστική έρευνα γαλλικού Πανεπιστημίου για τις επιδράσεις του μεταλλαγμένου καλαμποκιού της εταιρείας Μονσάντο και του φυτοφαρμάκου Round up στον οργανισμό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πραγματικά συγκλονιστικά και εγείρουν πολλές ανησυχίες εφόσον τα πειραματόζωα που χρησιμοποιήθηκαν υπέστησαν πολλαπλούς όγκους και πρόωρο θάνατο, ηπατικές και νεφρικές παθήσεις, ενώ τα θηλυκά όγκους του μαστού.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και χρόνια η εταιρεία Μονσάντο στις ΗΠΑ παράγει γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, το οποίο μάλιστα εμποτίζει με το φυτοφάρμακο επίσης δικής της παραγωγής, γνωστό ως Round up. Κατά διαστήματα έχουν γίνει πολλές απόπειρες ανά το παγκόσμιο για έρευνα των επιδράσεων των προϊόντων της Μονσάντο, ωστόσο οι υποστηρικτές της εταιρείας δεν άφηναν τις έρευνες να ολοκληρωθούν. Εξ’ ου και οι Γάλλοι επιστήμονες διατήρησαν άκρα μυστικότητα.

Σε ανακοίνωση του, το Κίνημα Οικολόγων καλεί την Κυβέρνηση να ερευνήσει με πλήρη υπευθυνότητα και σοβαρότητα το ενδεχόμενο να κυκλοφορούν στην Κυπριακή αγορά τα συγκεκριμένα προϊόντα. «Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι ζωοτροφές που εισάγονται πλέον στην Κύπρο, περιέχουν μεταλλαγμένο καλαμπόκι. Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να διερευνήσει το θέμα και να προστατεύσει τους Κύπριους πολίτες», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Sigmalive

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.