Συναγερμός για τη νέα γρίπη

Facebooktwitterpinterest

Σε εγρήγορση βρίσκονται όλες οι νοσηλευτικές μονάδες, δημόσιες και ιδιωτικές, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης με πολλά σοβαρά περιστατικά ασθενών που δεν αντιμετώπιζαν άλλα προβλήματα υγείας.

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 62 θάνατοι και 208 εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της επιδημίας και από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η μείωση των κρουσμάτων.

Μία από τις συμβουλές των γιατρών είναι να λαμβάνονται αντιϊκά φάρμακα με τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα, που είναι υψηλός πυρετός και δύσπνοια.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υποδοχή ασθενών προσβεβλημένων από τον ιό της γρίπης, όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα στρατιωτικά νοσοκομεία αλλά και τις ιδιωτικές κλινικές.

«Ο ιός είναι σε έξαρση. Έως τον Απρίλιο χρειάζεται προσοχή. Από τους γιατρούς και τους ίδιους τους πολίτες. Με τα πρώτα αμφιλεγόμενα συμπτώματα χρειάζεται αμέσως η λήψη αντιικών φαρμάκων» λέει ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ».

Ο αριθμός των θανάτων στη χώρα μας χαρακτηρίζεται υψηλός, καθώς από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου, εννέα ευρωπαϊκές χώρες είχαν δηλώσει συνολικά 154 θανάτους (Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Αυστρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Φινλανδία).

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.