ΞΑΝΘΗ: 3 μήνες αναμονή για μια επέμβαση καταρράκτη…

Facebooktwitterpinterest

Ολοένα και συρρικνώνεται η δημόσια υγεία προς όφελος της ιδιωτικής καθώς ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των πολιτών που στρέφονται στους ιδιωτικούς γιατρούς πληρώνοντας αδρά την επίσκεψη.

Οι λόγοι δεν βρίσκονται φυσικά στην οικονομική ευμάρεια των πολιτών που θέλουν να ξοδέψουν ή το ότι δεν εμπιστεύονται τους νοσοκομειακούς γιατρούς αλλά στα οξυμένα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καθηλώνει τους ασθενείς να περιμένουν 3 μήνες για μια εγχείρηση καταρράκτη!

3 μήνες λίστα αναμονής στην Οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Ξάνθης
Συνταξιούχος του ΟΓΑ με 400 ευρώ σύνταξη και πρόβλημα καταρράκτη αλλά και έντονο πόνο από άλλη αιτία στο μάτι απευθύνθηκε στην οφθαλμολογική του νοσοκομείου Ξάνθης. Τον έβαλαν στη λίστα αναμονής για εγχείρηση μετά από τρεις μήνες. Είδε και απόειδε κατέφυγε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου όπου πληρώνεται η επίσκεψη για να εξεταστεί και να του δοθεί κάποια θεραπεία ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα που βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας και που κάνουν να φαίνεται ψευδεπίγραφο το «Δωρεάν Δημόσια Υγεία»!

Μπαμπαλίδης: «Ήταν χειρότερα …βελτιώσαμε την κατάσταση»
Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Θανάσης Μπαμπαλίδης αποδέχτηκε το πρόβλημα στην Οφθαλμολογική το οποίο και απέδωσε στην έλλειψη γιατρών: «Το πρόβλημα με τις λίστες είναι καθολικό και συμβαίνει σ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Στην Οφθαλμολογική έχουμε 2 γιατρούς και είναι φυσικό επακόλουθο η λίστα των τριών μηνών. Όταν παραλάβαμε τη διοίκηση η λίστα έφτανε τον ένα χρόνο. Βελτιώσαμε την κατάσταση», σημείωσε ο κ. Μπαμπαλίδης, αρνήθηκε όμως ενδεχόμενο μεταφοράς και συγχώνευση της Οφθαλμολογικής με την Οφθαλμολογική του Νοσοκομείου Καβάλας, θέμα για το οποίο υπήρξε μια φημολογία παλαιότερα.

Λεπτίδου: «Πρόβλημα έχουν και η ΩΡΛ και η Χειρουργική…»
Για χρόνιο πρόβλημα στην Οφθαλμολογική που όμως επεκτείνεται και σ’ άλλες κλινικές του νοσοκομείου Ξάνθης, όπως η ΩΡΛ και η Χειρουργική, κάνει λόγο η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών κα Λεπτίδου Θεοδώρα: «Η Οφθαλμολογική λειτουργούσε με 1 οφθαλμίατρο και πριν 2 μήνες έγινε πρόσληψη ενός επικουρικού. Είναι φυσικό να υπάρχει λίστα αναμονής 3 μήνες. Ιδιαίτερα τώρα που ο κόσμος λόγω οικονομικής κρίσης στρέφεται στο νοσοκομείο που όμως δεν μπορεί να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. Οι γιατροί είναι λιγότεροι απ’ όσοι απαιτούνται και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Το ίδιο συμβαίνει και στην ΩΡΛ την οποία μάλιστα ήθελαν να συγχωνεύσουν με την Οφθαλμολογική. Γενικά το ΕΣΥ απαξιώνεται, συρρικνώνεται και ο κόσμος ταλαιπωρείται. Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν ο κόσμος όμως στρέφεται στους ιδιωτικούς γιατί δεν μπορεί να καλυφθεί έγκαιρα από τους νοσοκομειακούς λόγω της έλλειψης. Είναι γνωστό ότι έχουν παγώσει οι προσλήψεις και προσπαθούμε να τα καταφέρουμε εκ των ενόντων…».
(ΕΜΠΡΟΣ (ΞΑΝΘΗ))
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.