Hadassah: Δοκιμές εμβολίου που ενισχύει το ανοσοποιητικό κατά του καρκίνου

Facebooktwitterpinterest

Δελτίο Τύπου
Κατάλληλο για το 90% των μορφών καρκίνου
Hadassah: Δοκιμές εμβολίου που ενισχύει το ανοσοποιητικό κατά του καρκίνου

Κλινικές δοκιμές για ένα θεραπευτικό εμβόλιο, το ImMucim, το οποίο έχει διαμορφωθεί για να «εκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίζει και να καταστρέφει κακοήθη (καρκινικά) κύτταρα, τα οποία έχουν ήδη εισβάλει στον οργανισμό, πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Hadassah της Ιερουσαλήμ. Ο κύριος ερευνητής σε αυτές τις κλινικές δοκιμές είναι ο Δρ Michael Y Shapira, ΜD, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ. Το εμβόλιο φαίνεται να βοηθά τον οργανισμό να υπερνικά τα κακοήθη κύτταρα, τα οποία μεταλλάσσονται κάνοντας τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα κατά του καρκίνου αναποτελεσματικά μετά από μια χρονική περίοδο.

Το ImMucim αναπτύχθηκε από την Vaxil BioTherapeutics, μια φαρμακευτική εταιρεία στο Ισραήλ, και σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Julian Levy «αυτό το εμβόλιο δεν αποτρέπει τον καρκίνο αλλά ενεργοποιεί και ενισχύει το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος για να μπορέσει να βρίσκει και να καταστρέφει τα κακοήθη κύτταρα που υπάρχουν στο σώμα, όπως για παράδειγμα αυτά που παραμένουν μετά από χειρουργική επέμβαση».

Το εμβόλιο αυτό βασίζεται σε μία πλατφόρμα φαρμάκων που μπορούν να προσαρμοστούν για τη θεραπεία όχι μόνο του 90% των καρκίνων, αλλά και για ασθένειες όπως η φυματίωση. Το φάρμακο δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah κατά ενός συγκεκριμένου καρκίνου του αίματος που ονομάζεται πολλαπλό μυέλωμα. Αν και ακόμα το εμβόλιο βρίσκεται στην πρώτη φάση των δοκιμών (θα γίνουν άλλες δύο), οι πρώτες μελέτες έδειξαν ότι δεν έχει παρενέργειες στα άτομα που το χρησιμοποιούν και ότι μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιεί επ’ αόριστον.

Αναλόγως με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, το εμβόλιο θα μπορεί να είναι έτοιμο για να διατεθεί στην αγορά στα επόμενα έξι χρόνια.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.