Διάλογος των φαρμακοποιών με το υπουργείο Υγείας

Facebooktwitterpinterest

Συμφωνία του υπουργείου Υγείας με τους φαρμακοποιούς, ως προς το σκέλος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, επετεύχθη στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία κατέθεσαν τις απόψεις τους έντεκα φορείς επί του πολυνομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, χαρακτήρισε μεν πολύ σημαντική τη βελτίωση την οποία έκανε ο υπουργός Υγείας στο νομοσχέδιο για το συγκεκριμένο ζήτημα, επέμεινε δε όμως πως υπάρχουν ανοιχτά θέματα (πληθυσμιακό κριτήριο, διεύρυνση ωραρίου κ.α.) ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε και σήμερα ότι η γραμμή του υπουργείου είναι μετριοπαθής και λελογισμένη, αλλά είναι γραμμή ανοίγματος του επαγγέλματος, όχι κλεισίματος.

Ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε ότι την Πέμπτη θα καταθέσουν νομοτεχνικά επεξεργασμένες θέσεις από τους νομικούς τους συμβούλους, προκειμένου να υπάρξουν – όπως ζήτησε – και οι σχετικές προσθήκες στα άρθρα 34 και 36, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι θα γίνει και αναφορά στον νόμο του 1932, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η ρύθμιση για το ιδιοκτησιακό. Σε ότι αφορά το ωράριο ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών, ανέφερε πως αν επιμείνει η κυβέρνηση στην απελευθέρωση θα επέλθει φυσική εξόντωση των φαρμακοποιών αλλά και – όπως είπε χαρακτηριστικά – “θα σκοτώσουμε κόσμο”.

Εκ μέρους του ιατρικού κόσμου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Ι. Μπασκόζος ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου “γιατί δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που λύνει” και μάλιστα είπε πως είναι τόση η αναστάτωση που επικρατεί στον ιατρικό κόσμο ώστε αν δεν εισακουστούν “οι κινητοποιήσεις είναι μπροστά”.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.