ΙΣΚ: Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου της Κέρκυρας

Facebooktwitterpinterest

Για πρακτικές διασυρμού… χωρίς διακρίσεις καταγγέλλει την κυβέρνηση ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, ο οποίος στηρίζει τις κινητοποιήσεις στο ΙΚΑ αλλά και τις γενικότερες κινητοποιήσεις των Ελλήνων εργαζομένων αύριο. Σε ανακοίνωση του, ο Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει «τη διαμαρτυρία ολόκληρου του ιατρικού κόσμου και καταγγέλλει τις πρακτικές διασυρμού όλων των ιατρών αδιακρίτως με την επίκληση των υπερσυνταγογραφημένων φαρμάκων και θεραπειών χωρίς να προϋπάρχει παραπομπή στα αρμόδια πειθαρχικά και εισαγγελικά όργανα και χωρίς να κοινοποιούνται τα αποδεικτικά στοιχεία στους φερόμενους ενόχους των παραβατικών συμπεριφορών» και καλεί σε εγρήγορση ολόκληρο τον ιατρικό κόσμο ενόψει των διαφαινόμενων εξελίξεων στον χώρο της υγείας.

Η ανακοίνωση του Ι.Σ.Κ.

O Iατρικός Σύλλογος Κέρκυρας απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς τον ιατρικό κόσμο να πάρει μαζικά μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν κυρήξει οι ΟΕΝΕΕ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους υπερασπιζόμενος το βιοτικό επίπεδο και την αξιοπρέπεια των ιατρών και διαμαρτυρόμενος για την επιχειρούμενη κατάρρευση του ΕΣΥ και την υποβάθμιση της υγείας του λαού.
Ειδικότερα ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας στηρίζει τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 13 και 14/12/10 ημέρες Δευτέρα και Τρίτη και 16 και 17/12/10 Πέμπτη και Παρασκευή καθώς και τη συμμετοχή στην απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15/12/10 με επιτακτικά αιτήματα του κλάδου:
1. Άμεση ανανέωση των συμβάσεων όλων των υπηρετούντων ιατρών με σύμβαση έργου και προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων συμβάσεων αορίστου χρόνου με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ (ΠΔ 187/2008) με ταυτόχρονη κατάργηση των αποικιοκρατικού τύπου «συμβάσεων έργου».
2. Άμεση υλοποίηση της απόφασης ΔΣ του ΙΚΑ ΕΤΑΜ για πρόσληψη 1400 γιατρών-οδοντιάτρων προκειμένου να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ η οποία έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό (λόγω αποχωρήσεων πολλών ιατρών) σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη για τους ασφαλισμένους του και δυσβάσταχτη για τους γιατρούς και λοιπούς εργαζομένους του τομέα υγεία και περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
3. Αναβάθμιση της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ η οποία υποβαθμίζεται λόγω του μικρού προβλεπόμενου χρόνου εξέτασης των ασθενών, της επιμήκυνσης της λίστας των τηλεφωνικών ραντεβού και της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων στην παροχή της περίθαλψής τους.
4. Άμεση υλοποίηση για πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτικού και τεχνολογικού προσωπικού για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας καθώς και από σήμερα δρομολόγηση με καταλυτική ημερομηνία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
5. Άμεση αποπληρωμή δεδουλευμένων από ΟΠΑΔ, ΤΑΞΥ, ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει δημόσια τη διαμαρτυρία ολόκληρου του ιατρικού κόσμου και καταγγέλλει τις πρακτικές διασυρμού όλων των ιατρών αδιακρίτως με την επίκληση των υπερσυνταγογραφημένων φαρμάκων και θεραπειών χωρίς να προϋπάρχει παραπομπή στα αρμόδια πειθαρχικά και εισαγγελικά όργανα και χωρίς να κοινοποιούνται τα αποδεικτικά στοιχεία στους φερόμενους ενόχους των παραβατικών συμπεριφορών.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας καλεί σε εγρήγορση ολόκληρο τον ιατρικό κόσμο ενόψει των διαφαινόμενων εξελίξεων στον χώρο της υγείας.
http://www.corfupress.com/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.