Ενταση στο Ιπποκρατείο Θεσσαλονίκης μετά από κατάληψη στα ταμεία

Facebooktwitterpinterest

Ενταση προκλήθηκε στο Ιπποκρατείο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όταν γιατροί της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης κατέλαβαν τα ταμεία του νοσοκομείου, προκειμένου να επιτραπεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, χωρίς την πληρωμή του αντιτίμου των 3 ευρώ για τις εξετάσεις.

Ενταση προκλήθηκε στο Ιπποκρατείο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όταν γιατροί της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) κατέλαβαν τα ταμεία του νοσοκομείου, προκειμένου να επιτραπεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, χωρίς την πληρωμή του αντιτίμου των 3 ευρώ για τις εξετάσεις.

Ο διοικητής του Ιπποκράτειου Γιώργος Χριστιανόπουλος παρενέβη, δίνοντας εντολή να μη σφραγίζονται τα παραπεμπτικά για εξετάσεις για τις οποίες δεν έχουν πληρώσει οι πολίτες, ενώ παράλληλα απομάκρυνε τις σφραγίδες από τα ταμεία.

Στη συνέχεια γιατροί της ΕΝΙΘ κατέλαβαν το γραφείο του διοικητή, κατηγορώντας τον ότι σαμποτάρει την Εβδομάδα Ελεύθερης Πρόσβασης στην Υγεία και ότι παραβιάζει τον όρκο του Ιπποκράτη. Ζήτησαν να παραδώσει τις σφραγίδες και να υπογράψει εντολή να γίνονται δωρεάν εξετάσεις.

«Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό τον τρόπο που θέλουν να μου επιβάλουν οι γιατροί της ΕΝΙΘ και δεν είναι δημοκρατία αυτό που θέλουν να επιβάλουν. Είμαι υπέρμαχος της υγείας και γι’ αυτό ακριβώς ήρθα και ανέλαβα αυτή τη θέση και θέλω να προσφέρω. Σέβομαι τη γνώμη τους, αλλά δεν μπορούν να την επιβάλουν με αυτό τον τρόπο», απάντησε ο κ. Χριστιανόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Στρατής Πλωμαρίτης ανέφερε ότι αρχικά έγινε κατάληψη του εισπρακτικού μηχανισμού του Ιπποκρατείου, αλλά επειδή με εντολή του διοικητή έφυγαν οι υπάλληλοι παίρνοντας μαζί τους στις σφραγίδες, άρχισαν να οι γιατροί να σφραγίζουν τα παραπεμπτικά με τη σφραγίδα της ΕΝΙΘ και να γράφουν χειρόγραφα το «εγκρίνεται».

«Ύστερα από αυτό και για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία των ασθενών ήρθαμε και κάναμε κατάληψη στο γραφείο της διοίκησης. Παρά την πίεση που ασκήθηκε, δεν καταφέραμε να πάρουμε τη σφραγίδα για να σφραγίζουμε τα παραπεμπτικά. Είναι ένα πρόβλημα μεγάλο. Ο κόσμος δεν ταλαιπωρείται αυτή τη στιγμή, ανοίξαμε τα ταμεία για τον κόσμο που δεν έχει να πληρώσει συμμετοχές. Γίνονται οι εξετάσεις και κάποιοι πληρώνουν τη συμμετοχή», υποστήριξε ο κ Πλωμαρίτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 11:39

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.