Νέο χάπι κατά του καρκίνου του προστάτη

Facebooktwitterpinterest

Αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά τουλάχιστον τέσσερις μήνες σε ασθενείς που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο καρκίνου του προστάτη υπόσχεται ένα νέο χάπι. Οπως προέκυψε από τις πρώτες δοκιμές της ουσίας abiraterone acetate, το σκεύασμα θα βοηθήσει τους καρκινοπαθείς, ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν ότι τελικά ίσως το φάρμακο προσφέρει ακόμα περισσότερο χρόνο ζωής.

Η σχετική έρευνα, που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ιατρικής Ογκολογίας στο Μιλάνο, έγινε σε 1.195 άντρες από δεκατρείς χώρες της Ευρώπης. Οι ασθενείς πήραν το νέο χάπι αμέσως μόλις οι γιατροί τους αποφάσισαν ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι καταπολέμησης του καρκίνου, όπως η χημειοθεραπεία, δεν μπορούσαν να ανακόψουν την εξέλιξη της νόσου.

Το φάρμακο δρα σταματώντας την παραγωγή της ορμόνης τεστοστερόνης που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι ασθενείς που πήραν το χάπι μαζί με στεροειδή έζησαν κατά μέσο όρο 14,8 μήνες, ενώ οι ασθενείς που πήραν μόνο στεροειδή έζησαν κατά μέσο όρο 10,9 μήνες.
Το χάπι αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσα στον επόμενο χρόνο.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.