Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

Facebooktwitterpinterest

24 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

Παρά το ότι η φυματίωση μπορεί να προληφθεί και θεραπευτεί, αποτελεί ακόμα μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι 1,7 εκ. άνθρωποι πέθαναν το 2008 από φυματίωση. Πολλοί ασθενείς με φυματίωση, ταυτόχρονα έχουν προσβληθεί και από τον HIV.

Η φυματίωση είναι μια ασθένεια συνδεδεμένη με την φτώχεια. Ενώ μπορέι πολύ εύκολα να θεραπευτεί με αντιβιοτικά, πολλοί ασθενείς δεν έχουν τα χρήματα για την αγορά αυτών των φαρμάκων. Αν η ασθένεια δεν θεραπευτεί, ο κάθε φορέας της, μπορεί να μολύνει επιπλέον 10 με 15 ανθρώπους κατά μέσο όρο κάθε έτος.

Ένας στους τρείς που ασθενούν από φυματίωση, δεν έχουν έγκαιρη πρόσβαση σε διάγνωση και θεραπεία. Ο κάθε ένας άσχετα με το ποιος είναι και που ζεί, θα έπρεπε να είχε πρόσβαση στην θεραπεία της φυματίωσης. Για αυτό το λόγο οι Εθνικοί Σύλλογοι Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, έχουν δημιουργήσει προγράμματα βασισμένα στην κοξμότητα ώστε να βοηθήσουν τις ευπαθείς ομάδες ανθρώπων, προγράμματα που υποστηρίζονται από ειδικά εκπαιδευμένους Εθελοντές.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.