Αρτηρίες ηλικίας 45 ετών σε παχύσαρκα παιδιά

Facebooktwitterpinterest

Παιδιά ηλικίας μέχρι και δέκα ετών βρέθηκε να έχουν αρτηρίες 45χρονου και άλλες καρδιαγγειακές ανωμαλίες αυξάνοντας επικίνδυνα τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με γιατρούς που χρησιμοποίησαν υπερήχους.
Οι μελέτες που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αναφέρουν ότι το ένα τρίτο των παιδιών στις ΗΠΑ είναι υπέρβαρα και το ένα πέμπτο παχύσαρκα. Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι το «παιδικό λίπος» θα χαθεί καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι τα παχύσαρκα παιδιά γίνονται παχύσαρκοι ενήλικες, με αυξημένους κινδύνους εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων.
Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής πρόσφατα σύστησε τη χορήγηση φαρμάκων μείωσης της χοληστερίνης για κάποιες περιπτώσεις υπέρβαρων παιδιών. Κανείς δε ξέρει το ακριβές πάχος της αρτηρίας ενός 10χρονου, αφού σπάνια δεν ελέγχονται συχνά για ίχνη καρδιοπαθειών, αλλά σίγουρα δεν θα πρέπει να μοιάζουν με αυτές ενός μεσήλικα άνδρα, όπως φάνηκε στις πρόσφατες κλινικές μελέτες.
Μία άλλη μελέτη συνδέει την παιδική παχυσαρκία με την αφύσικη μεγέθυνση της αριστερής καρδιακής κοιλίας, αυξάνοντας τον παράγοντα κινδύνου εκδήλωσης καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού επεισοδίου και προβλημάτων καρδιακής αρρυθμίας.
Πηγή:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.