Η δίαιτα της «ζώνης»

Facebooktwitterpinterest

Αποδίδεται στον διατροφολόγο Barry Sears, οποίος επικέντρωσε τις μελέτες του στα στοιχεία που συνδέουν τη διατροφή με την παραγωγή της ορμόνης ινσουλίνης στο σώμα μας. Η κατάρτιση της βασίστηκε στο σκεπτικό ότι η ισορροπημένη λήψη υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λίπους, «προτρέπει» το σώμα μας στην έκκριση ινσουλίνης σε ιδανικά επίπεδα.
Οι ενδεικτικές τιμές της ινσουλίνης, διατηρούνται μέσω του διαιτολογίου, σε αυτά τα επιθυμητά ύψη συνθέτοντας τη λεγόμενη «ζώνη» τιμών, στο πλαίσιο της οποίας μπορούν να διακυμανθούν.

Σχόλιο: Τα ευεργετήματα θεωρούνται πολλαπλά έως και θεραπευτικά, καθώς κάποιοι ειδικοί τονίζουν ότι αποτελεί έναν τρόπο διατροφής που οδηγεί σε σωστή υγεία και όχι τόσο σε απώλεια βάρους. Ωστόσο δεν είναι εύκολη στην εφαρμογή της, καθώς απαιτεί υπομονή και χρόνο.

Παραθέτουμε ενδεικτικά το μενού μιας ημέρας

Πρωινό: 6 αυγά από τα οποία έχουμε αφαιρέσει τον κρόκο μαγειρεμένα με μια κουταλιά ελαιόλαδο μία φέτα κίουϊ Μισό φλιτζάνι βατόμουρα Ένα μεσαίο αχλάδι

Γεύμα: Σαλάτα με 110 γραμ. τόνο, μαρούλι, ένα κομμάτι ντομάτα και άνηθο, ελάχιστες πίκλες και 4 κουταλάκια του τσαγιού μαγιονέζα Light Ένα φλιτζάνι ρώγες από σταφύλια

Απογευματινό: 1/4 του φλιτζανιού τυρί κότατζ με χαμηλά λιπαρά και 1/4 πεπόνι

Δείπνο: 80 γρ. μοσχαρίσιο κρέας πασπαλισμένο με τριμμένο καρύδι Ένα φλιτζάνι μπρόκολα Ένα φλιτζάνι φρουτοχυμό

Πηγή:www.ert.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.