Υπέρλεπτες όψεις πορσελάνης- εντυπωσιακό χαμόγελο χωρίς τροχό!

Facebooktwitterpinterest

Στην σημερινή εποχή μια υγιής οδοντοστοιχία αποτελεί το διαβατήριο για μια σίγουρη επιτυχία σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Ένα αστραφτερό χαμόγελο ενισχύει την αυτοπεποίθηση και ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Πολλά δόντια έχουν ατέλειες: προσέξτε τους γύρω σας και θα το διαπιστώσετε. Με την πρόοδο της Οδοντιατρικής υπάρχει λύση σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις.

Μία από τις βασικές τεχνικές που διαθέτει η αισθητική οδοντιατρική εδώ και αρκετά χρόνια είναι οι όψεις πορσελάνης. Πρόκειται για λεπτές φλοίδες πορσελάνης που κατασκευάζονται στο εργαστήριο και κολλιούνται στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να παρέμβουμε στο χρώμα, το σχήμα, το μέγεθος και την διάταξη των δοντιών, δηλαδή πρακτικά να μεταμορφώσουμε εντελώς ένα χαμόγελο. Παρά ταύτα, το αποτέλεσμα παραμένει απολύτως φυσικό, καθώς οι όψεις έχουν μεγάλη διαφάνεια και δεν κρύβουν την υφή και διαφάνεια των φυσικών δοντιών που βρίσκονται κάτω από τις όψεις.
Η προετοιμασία που απαιτείται προκειμένου να τοποθετηθούν όψεις δεν φθείρει πολύ τα δόντια, καθώς δεν τροχίζονται περισσότερο από 0.5- 0.8 του χιλιοστού, όσο δηλαδή είναι και το πάχος των όψεων. Ωστόσο, έστω και αυτό το ελάχιστο τρόχισμα των δοντιών καθιστά την τεχνική μη αναστρέψιμη.

Τι νέο υπάρχει σήμερα?
Εκτός από τις κλασσικές όψεις πορσελάνης που περιγράψαμε προηγουμένως, σήμερα υπάρχουν και κάποιες νέες υπέρλεπτες όψεις πορσελάνης που λέγονται lumineers και έχουν το πάχος ενός φακού επαφής. Οι όψεις αυτές μπορούν τα τοποθετηθούν πάνω στα φυσικά δόντια χωρίς να προηγηθεί καθόλου ή σε κάποιες περιπτώσεις απειροελάχιστο τρόχισμα των δοντιών.
Το πλεονέκτημα αυτών των υπέρλεπτων όψεων είναι ότι τα δόντια δεν υφίστανται καμία φθορά και, κυρίως ότι η όλη τεχνική είναι αναστρέψιμη, δηλαδή εάν κάποτε αφαιρεθούν οι όψεις τα δόντια επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση.
Το μειονέκτημά τους είναι κυρίως το αυξημένο κόστος, περίπου κατά 50% πάνω από τις κλασσικές όψεις πορσελάνης. Άλλο ένα μειονέκτημά τους είναι ότι απαιτείται χρόνος αναμονής περίπου ένας μήνας από τη στιγμή που θα ληφθούν τα αποτυπώματα μέχρι την τελική τους τοποθέτηση, καθώς οι συγκεκριμένες όψεις κατασκευάζονται μόνο σε εργαστήρια στην Αμερική.

Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι περίπου το ίδιο σε σχέση με τις κλασσικές όψεις πορσελάνης, οι οποίες μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις υπερτερούν. Για το λόγο αυτό ο γιατρός συνεκτιμά όλους τους παράγοντες και αποφασίζει τι θα προτείνει σε κάθε περίπτωση.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.