Οδοντιατρική κάμερα

Facebooktwitterpinterest

Η χρήση της ενδοστοματικής-οδοντιατρικής κάμερας έχει πολλαπλά οφέλη για τον ασθενή.

Πώς όμως χρησιμοποιείται;
Καταρχήν στην ενδοστοματική κάμερα που είναι σαν στυλό τοποθετούμε ειδικό προστατευτικό κάλυμμα μίας χρήσεως για έναν ασθενή. Έπειτα μπορούμε να τοποθετήσουμε την κάμερα στο στόμα του ασθενούς.

Η κάμερα μας επιτρέπει να βλέπουμε σε μεγένθυση στην οθόνη του οδοντιατρικού μηχανήματος όλα τα δόντια αλλά και τα μαλακά μόρια.
Αυτό είναι από μόνο του σημαντικό πλεονέκτημα γιατί με την ενδοστοματική κάμερα βλέπουμε περιοχές που με γυμνό μάτι ή με το καθρεφτάκι δεν φαίνονται εύκολα να εμφανίζονται απευθείας μπροστά μας στην οθόνη και μάλιστα και μεγενθυμένες και με τον κατάλληλο φωτισμό.
Έτσι ο οδοντίατρος είναι πιο σίγουρος για τη διάγνωση και ακόμη και σε δύσκολες περιοχές όπως τα τελευταία πίσω δόντια και οι φρονιμήτες.
Ταυτόχρονα ο ασθενής μπορεί εάν το επιθυμεί να δει κι αυτός ακριβώς που εντοπίζονται τα προβλήματα στο στόμα του και να αντιληφθεί καλύτερα πώς δημιουργούνται οι διάφορες βλάβες των ούλων και των δοντιών.
Η ενδοστοματική κάμερα λοιπόν είναι στα χέρια του οδοντιάτρου ένα πολύτιμο εργαλείο που βοηθά στη διάγνωση, τη θεραπεία και τον έλεγχο της δουλειάς του. Άρα αποβαίνει σε όφελος του ασθενούς γιατί βοηθά στην έγκαιρη αποκάλυψη των οδοντιατρικών του προβλημάτων και την καλύτερη αντιμετώπισή τους, ακόμη και όταν αυτό φαντάζει πολύ πολύ δύσκολο με τη συμβατική διαδικασία.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.