ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ

Facebooktwitterpinterest

ΥΛΙΚΑ

    • 15 φύλλα λαζάνια
    • 300 g φρέσκο σπανάκι
    • 2 κουτ. της σούπας λάδι

  • 1 κρεμμύδι
  • 5 σκελίδες σκόρδου
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 60 g τυρί grana padano
  • 100 g μοτσαρέλα
  • 2 αυγά
  • 400 g τυρί ricotta
  • 2 κονσέρβες αποφλοιωμένες τομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίχνετε την ψιλοκομμένη και χωρίς σπόρους πράσινη πιπεριά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τσιγαρίζετε τα λαχανικά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Στο τέλος προσθέτετε το κομμένο σε λεπτές φέτες σκόρδο, ανακατεύετε και τσιγαρίζετε λίγο ακόμη. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάτε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί ricotta, το ψιλοκομμένο σπανάκι, το μισό από το τριμμένο τυρί grana padano και τη μισή μοτσαρέλα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μαζί με τα τηγανισμένα λαχανικά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Κόβετε τις τομάτες πολύ ψιλές και μαζί με τη σάλτσα τις βάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, όσο επιθυμείτε. Ρίχνετε τη μισή σάλτσα στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους (το σκεύος θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλο, ώστε να χωράνε σε αυτό τρία φύλλα λαζάνια) και την απλώνετε ομοιόμορφα.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βράζετε νερό και το αλατίζετε. Ρίχνετε τα λαζάνια σιγά-σιγά στο βραστό νερό (τρία φύλλα κάθε φορά) και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά (τα λαζάνια δεν πρέπει να μαλακώσουν εντελώς).

Τοποθετείτε τρία φύλλα πάνω στη σάλτσα στον πυθμένα του πυρίμαχου σκεύους. Βάζετε πάνω τους το 1/4 από τη γέμιση. Από πάνω τοποθετείτε τα επόμενα τρία φύλλα και τη γέμιση. Καλύπτετε και τη τελευταία δόση από τη γέμιση με τα λαζάνια και τα περιχύνετε από πάνω με τη σάλτσα τομάτας. Τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά grana padano και μοτσαρέλα τα ρίχνετε πάνω στα λαζάνια.

Σκεπάζετε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα λαζάνια για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί στην επιφάνεια.

https://kouzinalidl.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.