Τι κάνουμε λάθος το πρωί και αποσυντονίζεται ο μεταβολισμός μας ;

Facebooktwitterpinterest
Ποια είναι τα τρία πρωινά διατροφικά συνηθισμένα λάθη που όλοι μας κάνουμε το πρωί και έτσι αποπροσανατολίζεται ο μεταβολισμός μας ;
Συνήθως, ο τρόπος και ο ρυθμός που μετατρέπει ο οργανισμός μας τις τροφές σε ενέργεια, δηλαδή ο μεταβολισμός, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η ηλικία, το βάρος, οι διάφορες ορμόνες, το περιβάλλον,το οξειδωτικό στρες / επίπεδα ελεύθερων ριζών οξυγόνου, η διατροφή και τα επίπεδα των προσλαμβανόμενων αντιοξειδωτικών ουσιών, κ.α.

Επειδή όλοι όσοι ασχολούμαστε με τις διάφορες μορφές του μεταβολισμού και τις πιθανές παθολογικές συνέπειες των διάφορων διαταραχών του στον ανθρώπινο οργανισμό συνηθίζουμε να αναπτύσσουμε εκτενή άρθρα και μελέτες, θα προσπαθήσω να εξηγήσω πως είναι δυνατόν με τρία εύκολα τρικ να διατηρήσουμε σε εγρήγορση το μεταβολισμό μας.
Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα τρία συνηθέστερα λάθη που κάνουμε το πρωί, ώστε να τα αποφεύγουμε: 
1. – Παραλείπουμε το πρωινό: Έρευνες έχουν αποδείξει πως όσοι τρώνε το πρωί ένα πλούσιο γεύμα σε ενέργεια και βιταμίνες, έχουν καλύτερη αποδοτικότητα μέσα στη μέρα και διατηρούν σε φόρμα τη σιλουέτα τους, μετριάζοντας τις “λιγούρες”.
2. – Δεν καταναλώνουμε πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για να γεμίσουμε ενέργεια τον οργανισμό μας. Ας βάλουμε λοιπόν πρωτεϊνικές τροφές στο πρωινό μας γεύμα, όπως είναι τα αβγά, το γιαούρτι, το γάλα, το κεφίρ, κ.α..

3. – Δεν γυμναζόμαστε: Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ευεξία είναι η γυμναστική. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως η πρωινή άσκηση είναι και η πιο αποδοτική όσον αφορά το κάψιμο των θερμίδων και την απώλεια βάρους.

Πηγές: health.harvard.edu & in.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.