Τρία πρώτα βήματα εάν σκέφτεστε να γίνετε vegan!

Τρία πρώτα βήματα εάν σκέφτεστε να γίνετε vegan! Facebooktwitterpinterest

Σκέφτεστε να ακολουθήσετε μια vegan διατροφή και έναν vegan τρόπο ζωής; Σίγουρα έχετε ψάξει πρωταρχικά, τους λόγους για τους οποίους θέλετε να το κάνετε (διατροφή, περιβάλλον, εκμετάλλευση ζώων…), ωστόσο, πώς γίνεται πράξη;

Ακολουθώντας ορισμένα βήματα θα σας είναι σίγουρα πιο εύκολη η μετάβαση!

  1. Μικρά και σταθερά βήματα

Για μια επιτυχή μετάβαση στην αυστηρή χορτοφαγία είναι σημαντικό να κάνετε μικρά, αλλά σταθερά βήματα. Να αποφασίζετε συνειδητά τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε, τους λόγους, τα κόστη. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, κάθε Δευτέρα να καταναλώνετε ένα vegan γεύμα και έπειτα να μεταφέρετε τη συνήθεια αυτή και στις υπόλοιπες ημέρες, καθιερώνοντας σταδιακά μια νέα διατροφική ρουτίνα. Επίσης, σε ό,τι αφορά στον τρόπο ζωής, δοκιμάστε για αρχή να πετάξετε δερμάτινα αντικείμενα που μπορεί να έχετε και στη συνέχεια να εντάξετε κι άλλες vegan συνήθειες.

2. Προσαρμόστε τα αγαπημένα σας φαγητά

Για να διευκολυνθείτε ακόμα περισσότερο στο ξεκίνημά σας, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε vegan εκδοχές των αγαπημένων σας φαγητών! Για παράδειγμα, δοκιμάστε μακαρόνια με κιμά σόγιας και τόφου και επιλέξτε γάλα από κάποιο καρπό.

3. Καταναλώστε επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης

Αυξήστε την κατανάλωση οσπρίων και άλλων vegan επιλογών πλούσιων σε πρωτεΐνη όπως το tofu, για να παραμείνετε χορτάτοι και να διατηρήσετε την ισορροπία παρά την έλλειψη κρέατος. Ο μέσος όρος πρόσληψης που συστήνεται είναι τα 0,8 γρ. πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Καλές πηγές πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης αποτελούν τα φασόλια, οι φακές, η σόγια, το φυστικοβούτυρο, τα αμύγδαλα και διάφορα άλλα.

Αντιγόνη – Βασιλική Χαλκιά, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Αντιγόνη – Βασιλική Χαλκιά,
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.