Σκέπτομαι όπως τρώω

Τι είναι το «Μindful eating»; Facebooktwitterpinterest

Όταν η ψυχή δεν εφαρμόζει τα πρέποντα (προσευχή, αυτογνωσία, παρατήρηση, φιλοσοφία, μέτρο κτλ), τότε περιέρχεται σε κατάσταση άγνοιας ως προς όλα τα θέματα, αλλα ιδιαίτερα ως προς την τροφή. Αν και η βουλιμία ως ψυχικό πάθος παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην νοσηρότητα που γεννιέται από την τροφή, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι από άγνοια οδηγούνται σε κακή διατροφή και την συνεπακόλουθη νοσηρότητα.

Η άγνοια ως προς την τροφή είναι πολύ συνηθισμένη, οδηγεί τους ανθρώπους να τρέφονται πλημμελώς, όπως πχ όταν κανείς τρώει τροφές εκτός εποχής και τόπου όπου ζει ή η κατανάλωση, ζάχαρης, φαρμάκων και ένα σωρό άλλα προϊόντα μαζικής διατροφής.

Στις περιπτώσεις αυτές, οι τροφές που καταναλώνονται δημιουργούν πολλά άπεπτα και τοξικά υπολείμματα τα οποία επικάθονται σε άλλοτε άλλα σημεία του σώματος, δημιουργώντας πολυποίκιλη νοσηρότητα

Ως προς την τροφή λοιπόν, ο άνθρωπος πρέπει να εφαρμόζει τα κάτωθι αν θέλει να είναι υγιής: Να ακολουθεί το μέτρο {παν μέτρον άριστον}, να γνωρίζει τον ευατό {γνώθι σαυτόν} του, ώστε να ξέρει τι τον βλάπτει στις τροφές και αλλού. Να μην υπερβάλλει {μηδέν άγαν}, γιατί κάθε υπερβολή στην τροφή συσσωρεύεται στο σώμα.

Γεωργία Κατσογριδάκη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Γεωργία Κατσογριδάκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.