Από την νηστεία στο κρέας

Νηστεία τι να φάτε και πως, Facebooktwitterpinterest

Ο τρόπος που έχει σχεδιαστεί η νηστεία από τους Πατέρες της εκκλησίας είναι πραγματικά σοφός. Και ο λόγος είναι ότι, κατά τη διάρκεια των πολυήμερων νηστειών, παρ’ όλο που απαγορεύονται τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, επιτρέπονται τα θαλασσινά.

Ο λόγος που τρώνε οι πιστοί μαγειρίτσα ή κρεατόσουπα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, είναι ουσιαστικά ένα μεταβατικό στάδιο από τη στερημένη διατροφή των προηγουμένων ημέρων στην κατανάλωση αρνιού την Κυριακή του Πάσχα.

Βέβαια, πολλές φορές αυτό δεν αρκεί, όπως μαρτυρούν τα αναρίθμητα συμπτώματα δυσπεψίας που χαρακτηρίζει αρκετούς στο τραπέζι της Λαμπρής.

Προσοχή λοιπόν, στο πέρασμα από τη νηστεία στην κατανάλωση κρέατος. Για να μην έχετε προβλήματα δυσπεψίας και τοξικότητας καλό θα ήταν μετά το τέλος της νηστείας το μεσημέρι να καταναλώσετε μια μερίδα κοτόσουπα και το βράδυ ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί άπαχο σε συνδυασμό με σαλάτα. Την επόμενη μέρα το πρωί 1 φλιτζάνι γάλα με δημητριακά ή φρυγανιές με μέλι και το μεσημέρι μια μικρή ποσότητα κρέατος με 1 μερίδα πατάτα φούρνου /βραστή ή ρύζι ή ψωμί και μια μερίδα σαλάτα.

Τόνι Νζέιμ, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Τόνι Νζέιμ,
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.