«60 Χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Οδοντιατρικής Σχολής (1959-2019), Α.Π.Θ.»

60 Χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Οδοντιατρικής Σχολής (1959-2019) Facebooktwitterpinterest

Στα πλαίσια του εορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Οδοντιατρικής (1959-2019), θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στις 12 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 – 14:30 στην Αίθουσα Τελετών του κτηρίου Διοίκησης <<Καραθεοδωρή>>

Το Οδοντιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας, όπως λέγεται σήμερα, έχει περάσει από διάφορες δυσκολίες μέχρι να βρει τη θέση που επάξια κέρδισε στη διεθνή επιστημονική κοινότητα με την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά όσων ηγήθηκαν και εργάστηκαν για το σκοπό αυτό.
Η προσφορά της Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. στην επιστημονική κατάρτιση των οδοντιάτρων, καθώς και στην προάσπιση της στοματικής υγείας των πολιτών της Βορείου Ελλάδος είναι αναμφισβήτητα πολύ μεγάλη.
Απόφοιτοι της σχολής διέπρεψαν και διαπρέπουν σήμερα σε μεγάλα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού.
Αυτό δείχνει ότι διαχρονικά , οι άνθρωποι που επιμελήθηκαν και στήριξαν την εκπαίδευση των οδοντιατρων δούλεψαν σκληρά αποδίδοντας στο κοινωνικό σύνολο επιστήμονες ικανούς και βαθιά καταρτισμένους.
Σήμερα το τμήμα βρίσκεται σε υψηλή θέση στην διεθνή κατάταξη και αυτό το οφείλει στις υποδομές, τους καθηγητές, το προσωπικό και του υψηλού επιπέδου φοιτητές της, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Οπως αναφέρεται στο χαιρετισμό του Προέδρου του Τμήματος καθ.Λάμπρου Ζουλούμη, με τις βάσεις που έχουν τεθεί έως τώρα, το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών, τα αναγνωρισμένα διεθνώς μεταπτυχιακά προγράμματα , με το ζήλο και την εργατικότητα όλων , ο στόχος για ακόμη υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης και προσφοράς στη στοματική υγεία του κοινωνικού συνόλου είναι εφικτός.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.