Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Διαβήτη

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ Facebooktwitterpinterest

33ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μάστιγα που απασχολεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού με ταχύτατους ρυθμούς εξάπλωσης.

Με στόχο την ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και του κοινού πραγματοποιείται το 33ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από 13 έως 17 Νοεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη.

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ

Το Συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά από το Livemedia.

 Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν νεότερα δεδομένα για τις επιπλοκές και τη θεραπευτική διαχείριση του Διαβήτη, καινοτόμες τεχνολογίες και επίκαιρα θέματα που απασχόλησαν πρόσφατα τα μεγάλα διεθνή διαβητολογικά συνέδρια. Το Συνέδριο θα περιλάβει ελεύθερες ανακοινώσεις, διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, κλινικά φροντιστήρια και δορυφορικές εκδηλώσεις. Θα συμμετέχουν πολλοί διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στην Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί εναρκτήρια ομιλία του ομότιμου καθηγητή Παθολογίας – Διαβητολογίας ΑΠΘ κ. Δ. Καραμήτσου, με θέμα
«Η συμβολή των Μακεδόνων στην εθνεγερσία του 1821».

 ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ

«Νικώντας τον Διαβήτη»

 Τις εμπειρίες τους στην αντιμετώπιση του Διαβήτη έχουν κληθεί να μοιραστούν μαζί μας τρεις ομιλητές την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις 10.30 το πρωί στο πλαίσιο της διαδραστικής Ημερίδας για το κοινό με θέμα «Νικώντας τον Σακχαρώδη Διαβήτη» και θα αφορά στην αποτελεσματική διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη στην καθημερινότητα.
Η Ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από το Livemedia.

Πρόγραμμα Ημερίδας 10.30 – 12.00:

 

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ με άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη

Προεδρείο: Χ. Σαμπάνης, Σπ. Μπακατσέλος

  • Ο διαβήτης μου. Από την παιδική ηλικία έως την ωριμότητα

Μ. Φωτιάδης / Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου

  • Με στόχο τη μητρότητα

Δ. Γεωργαρά / Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

  • Ο διαβήτης τύπου 1 και ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος (ΑΚΘ) – μια προσωπική ιστορία

Α. Μπάρεζελ – Μπόφινγκερ / Οικονομολόγος

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ

«Άθληση για τον Διαβήτη»

Το πιο ηχηρό μήνυμα σε μία από τις πιο επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις, θα κληθούν να στείλουν οι πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στη δράση
«Άθληση για τον Διαβήτη», που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με στόχο την ενίσχυση του μηνύματος για την αντιμετώπιση του Διαβήτη μέσα από την καθημερινή άσκηση. Η δράση διοργανώνεται με τη στήριξη της ΕΠΣΜΑΘ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και του Aνθρωπιστικού Oργανισμού Kids Save Lives.

Κάντε την εγγραφή σας δωρεάν εδώ

Δείτε το σποτ εδώ

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις 12.00 η νέα παραλία Θεσσαλονίκης με σημείο συγκέντρωσης και εκκίνησης το Makedonia Palace, θα πλημμυρίσει από κόσμο, χρώματα, μουσική και παλμό.

Με σύνθημα «Νικώντας τον Διαβήτη» και σύμβολο τον γαλάζιο κύκλο η δράση έχει στόχο τη μετάδοση του μηνύματος ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον Διαβήτη με την καθημερινή άσκηση.

Μετά από τρία χρόνια διοργάνωσης της ποδηλατοδρομίας «Ποδήλατο για τον Διαβήτη» με τη συμμετοχή άνω των 400 ποδηλατών κάθε χρόνο, φέτος αναμένεται μεγάλη αύξηση των συμμετεχόντων.

Πρόγραμμα δράσεων:

  • 00 εκκίνηση ποδηλατοδρομίαςμε την ΕΠΣΜΑΘ και την ΕΟΠ
  • 00 – 14:00 bodyweight training με την Κάτια Στρατουδάκη
  • 00 – 13.00 3D Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με τον οργανισμό Kids Save Lives
  • 00 – 14.00 Ιστιοπλοΐα με το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δράσεις πατήστε εδώ

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στις δράσεις, προκειμένου να στείλουμε ακόμη πιο δυνατό μήνυμα για την αξία της άθλησης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οργανώστε διαδρομές σε όλη την Ελλάδα με τους συλλόγους τις περιοχής σας αφιερωμένες στον Διαβήτη. Κάντε ποδήλατο ή τρέξτε και στείλτε μας φωτογραφίες στο facebook event

H δράση διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο πλαίσιο του 33ου Πανελληνίου Ετήσιου Συνεδρίου της στο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή άνω των 1.800 συνέδρων και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη δράση «Άθληση για τον Διαβήτη» στηρίζουν φορείς της πόλης, ποδηλατικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με παροχή υγειονομικής περίθαλψης, ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, εθελοντικοί οργανισμοί, χορηγοί, χορηγοί επικοινωνίας καθώς και πολλοί εθελοντές.

Αθλούμαστε όλοι μαζί με τους ανθρώπους μας με Σακχαρώδη Διαβήτη!

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.