Η Air Liquide εξαγοράζει startup στην Ισπανία για την υποστήριξη ασθενών με διαβήτη

Η Air Liquide ενισχύει την παρουσία της στην Ευρώπη με την εξαγορά της Medidis στην Ολλανδία Facebooktwitterpinterest

Διαθέτοντας ήδη ηγετική παρουσία στο χώρο της φροντίδας υγείας στο σπίτι στην Ευρώπη, η Air Liquide συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον συγκεκριμένο τομέα στην Ισπανία, μία αγορά με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Με την εξαγορά της ισπανικής startup DiaLibre, η Air Liquide εμπλουτίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει για να υποστηρίξει τους ασθενείς με διαβήτη σε κάθε στάδιο περίθαλψης, από τη διανομή του ιατρικού εξοπλισμού μέχρι την εξατομικευμένη υποστήριξη.

Η Air Liquide Healthcare παρέχει ήδη υπηρεσίες φροντίδας υγείας στο σπίτι σε 1,6 εκατομμύρια ασθενείς με χρόνιες παθήσεις σε όλο τον κόσμο, και αναπτύσσει νέα μοντέλα περίθαλψης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Η Air Liquide εξαγόρασε την ισπανική DiaLibre, μία startup που ειδικεύεται στη φροντίδα του διαβήτη. Χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες, προσφέρει εξατομικευμένα προγράμματα θεραπευτικής υποστήριξης σε συνδυασμό με ιατρική παρακολούθηση των ασθενών. Η DiaLibre συνδέει τους ειδικούς – γιατρούς, νοσηλευτές, διαιτολόγους, ψυχολόγους – με τους ασθενείς προκειμένου να προσφέρει βελτιωμένη καθημερινή υποστήριξη.
Κατά την πρώτη επίσκεψη, ο ειδικός της DiaLibre ξεκινάει με τον ασθενή τη θεραπεία που έχει υποδείξει ο γιατρός και καθορίζει το βέλτιστο πρόγραμμα σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του.
Το εξατομικευμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόσβαση σε ηλεκτρονικά προγράμματα εκμάθησης και εκπαιδευτικά βίντεο, εργαλεία απομακρυσμένης συμβουλευτικής, όπως συμβουλές διατροφής, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη για να τους βοηθήσει στην καθημερινή διαχείρισης της χρόνιας ασθένειας τους. Αυτή η υποστήριξη στοχεύει στη βελτίωση της τήρησης της θεραπείας από τον ασθενή μακροπρόθεσμα.

Η Air Liquide δραστηριοποιείται στην ισπανική αγορά φροντίδας υγείας στο σπίτι για περισσότερα από 50 χρόνια. Από το 2016, μέσω της θυγατρικής της Novalab, υποστηρίζει ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2.
Με την εξαγορά αυτή, η Air Liquide μπορεί πλέον να προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες στους διαβητικούς ασθενείς σε όλα τα στάδια περίθαλψης.

Ο François Jackow, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του Κλάδου Healthcare, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τις ομάδες της DiaLibre, που διακρίνονται για την ιατρική, τεχνολογική και ψηφιακή τεχνογνωσία τους.
Η εξαγορά αυτή μας επιτρέπει να ολοκληρώσουμε την προσφορά μας, που έχει ως στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών μας, παρέχοντας τους την πλέον κατάλληλη προσέγγιση σύμφωνα με το προφίλ τους, γεγονός που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη συνέχιση της θεραπείας. Με την συγκεκριμένη εξαγορά, δίνεται η δυνατότητα να ενσωματωθούν νέα μοντέλα περίθαλψης στην προσφορά μας.
Παράλληλα, ανοίγονται νέες προοπτικές ανάπτυξης για τον τομέα φροντίδας υγείας στο σπίτι στην Ευρώπη»

Ο Κλάδος Healthcare της Air Liquide
Ο Κλάδος Healthcare της Air Liquide παρέχει ιατρικά αέρια, κατ’ οίκον ιατρικές υπηρεσίες, προϊόντα υγιεινής, ιατρικό εξοπλισμό και εξειδικευμένα συστατικά. Το 2018, εξυπηρέτησε παγκοσμίως πάνω από 15.000 νοσοκομεία και κλινικές, καθώς και περισσότερους από 1,6 εκατομμύριο ασθενείς στο χώρο του σπιτιού τους.
O Κλάδος Healthcare του Ομίλου, απασχολεί συνολικά 16.500 εργαζόμενους και το 2018 κατέγραψε έσοδα 3.486 εκατ. ευρώ.

Ο Κλάδος Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι της Air Liquide
Η Air Liquide, ηγέτης στην Ευρώπη στο χώρο της Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι, παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες κατόπιν συνταγής ιατρού, στους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο (ΣΑΥ) και διαβήτη.
Οι υπηρεσίες της Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι ακολουθούν τη φροντίδα υγείας στο χώρο του νοσοκομείου, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών και μειώνοντας τα συνολικά έξοδα περίθαλψης. Το 2018, ο Κλάδος Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι αντιπροσώπευσε το 45% του συνόλου των εσόδων του Κλάδου Healthcare.

Σχετικά με την Air Liquide

Παγκόσμιος ηγέτης στα αέρια, τις τεχνολογίες και υπηρεσίες για τη Βιομηχανία και την Υγεία η Air Liquide είναι παρούσα σε 80 χώρες, αριθμεί 66.000 εργαζόμενους και εξυπηρετεί περισσότερους από 3,6 εκατ. πελάτες και ασθενείς. Το οξυγόνο, το άζωτο και το υδρογόνο, τα βασικά μικρά μόρια για τη ζωή, την ύλη και την ενέργεια, αποτελούν το επιστημονικό πεδίο της Air Liquide και βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της από τη στιγμή της ίδρυσής της το 1902.

Η φιλοδοξία της Air Liquide είναι να αποτελεί τον ηγέτη της βιομηχανίας της, εξασφαλίζοντας διαχρονική απόδοση και ενεργώντας υπεύθυνα. Η επικεντρωμένη στις ανάγκες των πελατών στρατηγική της, αποσκοπεί διαχρονικά στην κερδοφόρο ανάπτυξη. Βασίζεται στην υψηλή λειτουργική απόδοση, στις ποιοτικές επενδύσεις, στην καινοτομία και στην διαδικτυακή οργάνωση που υιοθετείται από τον Όμιλο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Χάρη στη δέσμευση και την εφευρετικότητα των εργαζομένων του Ομίλου, η Air Liquide μπορεί να απαντά στις προκλήσεις που προέρχονται από τους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος, υγείας και ψηφιακού μετασχηματισμού, και να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στους μετόχους της.

Ο κύκλος εργασιών της Air Liquide το 2018 ήταν 21 δις ευρώ. Οι λύσεις που προτείνει για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% των πωλήσεών της.
Η Air Liquide είναι μέλος του χρηματιστηρίου του Παρισιού (Α θέση) και η μετοχή της συμμετέχει στους δείκτες CAC 40, EURO STOXX 50 και FTSE4Good.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.