Γιαούρτι: 7 εναλλακτικά πρωινά

Facebooktwitterpinterest

Image credit: California Bakery

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και γι αυτόν τον λόγο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι βαρετό! 
Στο σημερινό άρθρο το βασικό υλικό θα είναι το γιαούρτι. Ας δούμε πώς θα μπορούσαμε να το φάμε με 7 εναλλακτικούς, γευστικούς και υγιεινούς συνδυασμούς, χρησιμοποιώντας φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους!

  • Με μούρα και αμύγδαλα!
    Πάρτε το γιαούρτι σας και κόψτε φράουλες, σμέουρα (ή αλλιώς raspberries), μύρτιλα (ή αλλιώς blueberries) και λίγα αμύγδαλα.
  • Με ροδάκινο και γκρανόλα!
    Σε αυτή την εκδοχή, κόψτε μέσα στο γιαούρτι σας ροδάκινο, βάλτε granola και κόψτε λίγα αμύγδαλα.
  • Τροπικό γιαούρτι!
    Βάλτε στο γιαούρτι σας, κομμάτια ανανά, φέτες από ακτινίδιο, νιφάδες καρύδας και σπόρους chia.
  • Με κεράσια!
    Συνδυάστε το γιαούρτι με φρέσκα κεράσια, βανίλια και φιλέ αμυγδάλου.
  • Με μπανάνα, βούτυρο αμυγδάλου και σπόρους chia!
  • Με Πορτοκάλι και καρύδια!
    Προσθέστε επίσης στο γιαούρτι σας νιφάδες καρύδας και σπόρους chia με το πορτοκάλι και τα καρύδια και δώστε μία άλλη νότα στο πρωινό σας!
  • Με φράουλες, πεπόνι και σπόρους chia!

Αναμφισβήτητα το γιαούρτι αποτελεί βασικό τρόφιμο της μεσογειακής διατροφής. Διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, ασβέστιο, ψευδάργυρο) και ευεργετικές δράσεις στην υγεία.
Φροντίστε λοιπόν να το έχετε καθημερινά στη διατροφή σας και επωφεληθείτε:

Στο ανοσοποιητικό σας.
Η βιταμίνη D3 και το ασβέστιο που περιέχει σε αφθονία το γιαούρτι, συνεισφέρουν στην υγεία των οστών, στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού. Η συχνή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων ζύμωσης, όπως είναι το γιαούρτι, το κεφίρ και το ξυνόγαλα, ενισχύει συνολικά την ανοσολογική άμυνα του εντέρου, χάρη στα προβιοτικά που περιέχουν. Επιπλέον, το υψηλό περιεχόμενο των γαλακτοκομικών σε βιταμίνη Α και βιταμίνες της Ομάδας Β (Β1, Β2 και Β12) προστατεύει επιπρόσθετα την υγεία του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Στην καλή λειτουργία του πεπτικού σας.
Περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς (προκύπτουν μετά τη ζύμωση του γάλακτος), οι οποίοι ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής xλωρίδας. Επιπλέον, ένα από τα βακτήρια του γιαουρτιού, το λακτομπάκιλους, αποδείχθηκε ότι καταστέλλει την παραγωγή ενζύμων που ευνοούν την ανάπτυξη κακοήθων όγκων στο παχύ έντερο.

Στην υγεία των δοντιών και των οστών σας.
Η υψηλή περιεκτικότητα του γιαουρτιού σε ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη D3, αυξάνει την οστική μάζα και ενισχύει την σκελετική υγεία.

Λαμπρινή Μόσχου
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.