Σαλάτα με κοτόπουλο, πορτοκάλι και κάρδαμο

Facebooktwitterpinterest

Τι χρειαζόμαστε

    • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα στη μέση, χωρίς πέτσα
    • 2 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
    • καρύκευμα για κοτόπουλο

  • 2 Κουταλιά σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 Κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 Κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 Κουταλιά σούπας νερό
  • 1/8 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 2 Κουταλιά σούπας κάρδαμο χωρίς το σκληρό τους μέρος
  • 2 μεσαία πορτοκάλια ναβαλίνες καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 Κουταλιά σούπας καβουρδισμένα φουντούκια τριμμένα
  • 1/4 φλυντζάνι/α τριμμένη φέτα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ( προαιρετικά)

Θρεπτικά Στοιχεία

calories 214

Οδηγίες

1. Πασπάλισε το κοτόπουλο με το καρύκευμα.
2. Με το ελαιόλαδο άλειψε την επιφάνεια του ταψιού
3. Ζέστανε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε μετά το κοτόπουλο.
4. Μαγείρεψε για 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας το από μία φορά και άφησέ το στην άκρη.
5. Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε ελαφρά το σχοινόπρασο με το λάδι, το μέλι , το χυμό λεμονιού , το νερό και το αλάτι .
6. Πρόσθεσε τον κάρδαμο και ανακάτεψε πολύ καλά.
7. Χρησιμοποιώντας λαβίδες, μοίρασε τον κάρδαμο σε πιάτα σερβιρίσματος και κράτησε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ.
8. Κόψε το κοτόπουλο σε κομμάτια και διακόσμησε τις φέτες πορτοκαλιού στα πιάτα.
9. Πρόσθεσε από πάνω το υπόλοιπο υγρό και πασπάλισε με ψιλοκομμένα φουντούκια, τυρί φέτα και εάν θέλεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.