Κατάγματα Ισχίου

Facebooktwitterpinterest

Γνωστά και ως κατάγματα γοφού ή κατάγματα άνω άκρου μηριαίου. Πρόκειται για ένα τεράστιο Ιατρικό κοινωνικό πρόβλημα με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Στην Ελλάδα συμβαίνουν περισσότερα από 15000 τέτοια κατάγματα και περισσότεροι από 3000 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο από αυτή την αιτία. Ο Δρ Κων/νος Δρετάκης θεωρείται ένας από τους πιο εξειδικευμένους ιατρούς σε αυτόν τον τομέα παγκοσμίως.

Έχει συγγράψει διδακτορική διατριβή σε αυτό ακριβώς το αντικείμενο η οποία είναι διεθνώς γνωστή και θεωρείται σημείο αναφοράς σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η ερευνητική του δουλειά έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό  Calcified Tissue International USA. Στα κατάγματα ισχίου είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζεται ο ασθενής γρήγορα από έμπειρη ομάδα που ασχολείται ειδικά με αυτό το αντικείμενο.

Η γρήγορη επαναφορά του ασθενούς στην όρθια θέση και στην βάδιση αποτελεί πρωταρχικό ιατρικό στόχο. Η ομάδα αντιμετώπισης καταγμάτων ισχίου που έχουμε δημιουργήσει έχει αντιμετωπίσει χειρουργικά το σύνολο των ασθενών μέσα στις πρώτες 24 ώρες με αποτέλεσμα στις 72 ώρες ο ασθενής να είναι πάλι όρθιος αποφεύγοντας τις σοβαρές αναπνευστικές καρδιολογικές και άλλες επιπλοκές.

Η γνώση στις σύγχρονες τεχνικές μειώνει σημαντικά τον χειρουργικό χρόνο και την απώλεια αίματος. Η φυσικοθεραπεία και αποκατάσταση των ασθενών γίνεται από έμπειρη ομάδα που και η εξέλιξη του ασθενούς επιβλέπεται από τον χειρουργό σε εβδομαδιαία βάση για κάθε ασθενή με χρήση τηλειατρικής. Τέλος, η χορήγηση θεραπείας οστεοπόρωσης διορθώνει το πρόβλημα που οδήγησε στο κάταγμα δηλαδή τα εύθραυστα οστά με αποτέλεσμα να αποφεύγονται μελλοντικά κατάγματα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.