Δήλωση του Προέδρου & Διευθύνοντα συμβούλου της Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ

Facebooktwitterpinterest

Κου Δημήτρη Αναγνωστάκη με αφορμή την ανακοίνωση του νεου προγράμματος έρευνας & ανάπτυξης της Boehringer Ingelheim GmbH .

Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2015. Η ανακοίνωση του νεου προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης της μητρικής εταιρείας , υψους 11 δις Ευρώ, δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της εταιρείας να διατηρήσει την ανεξαρτησία της μέσω της ενεργού συμμετοχής της στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας στο χώρο της υγείας, θέτοντας τον ασθενή στο κέντρο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού.

Η σημασία της ανακοίνωσης του νεου ερευνητικού προγράμματος εχει ιδιαίτερη σημασία και για τη χώρα μας. Η Boehringer Ingelheim ανήκει στις εταιρείες οι οποίες αγουν την έρευνα στην Ελλάδα, μεσω της συμμετοχής των Ελληνικών κέντρων στις διεθνείς κλινικές μελετες. Την τελευταία πενταετία εχουν επενδυθεί 11, 2 εκατομύρια Ευρώ για συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές. Η συμμετοχή της Boehringer Ingelheim Ελλας στο πρόγραμμα κλινικής αναπτυξης της μητρικής εταιρείας, αναμένεται να επιφέρει νεες επενδύσεις εντός Ελλάδας.

Η εισοδος της μητρικής εταιρείας σε νεες θεραπευτικές προσεγγίσεις που θα αποφέρουν νεα καινοτόμα φάρμακα, αποτελεί μια πρόκληση για την Boehringer Ingelheim Ellas η οποία φέτος κλεινει τα 40 χρόνια αδειαλειπτης παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα. Είναι γνωστό ότι κατεχουμε το 1% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας. Από το εργοστάσιο της εταιρείας μας στο Κορωπί εξάγονται καινοτόμα φάρμακα. Αναμεσα σε αυτά η μητρική εταιρεία ανέθεσε στην Ελλάδα την παραγωγή των καινοτόμων αντιδιαβητικών της φαρμάκων για τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Η διοίκηση της εταιρείας θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου περισσότερα νεα καινοτόμα φάρμακα της Boehringer Ingelheim GmbH να παράγονται στο Ελληνικό εργοστάσιο.
Με την συμμετοχή μας στο διεθνές πρόγραμμα κλινικών μελετών και την αειφορία της παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων στο εργοστάσιο μας θα συμβάλλουμε στην εισαγωγή επενδύσεων στη χώρα.

Με τιμή,

Δημήτρης Αναγνωστάκης
Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος
Boehringer Ingelheim Ellas AE

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.