Cutting Edge Trauma and Emergency Surgery – Tricks, Tips, Techniques

Facebooktwitterpinterest

21ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος & και 9ο Διεθνές  Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών.

Το Ελληνικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών ανακοινώνει το εναρκτήριο επιστημονικό συνέδριο του με τίτλο «Cutting Edge Trauma and Emergency  Surgery – Tricks, Tips, Techniques». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο  Μέγαρον Μουσικής, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών στις 15 και 16 Μαΐου 2015 και
θα είναι το πρώτο Συνέδριο στην Ελλάδα με αποκλειστική συμμετοχή Διεθνών  Ομιλητών. Ένα εντυπωσιακό πάνελ από 9 Αμερικανούς και 3 Ευρωπαίους ακαδημαϊκούς  χειρουργούς θα δώσουν όλες τις διαλέξεις και θα συμμετέχουν στις σχετικές συνεδρίες.
Οι ομιλητές, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του Αμερικανικού Κολεγίου  Χειρουργών, χαίρουν διεθνούς φήμης, θεωρούνται πραγματικοί ειδήμονες στους τομείς  τους και αναμένεται να προσφέρουν την πλούσια γνώση και εμπειρία τους στο κοινό.

Όπως υπογραμμίζεται και από τον τίτλο του Συνεδρίου, θα δοθεί έμφαση σε νέες  τεχνικές και πρωτοποριακές μεθόδους στην αντιμετώπιση της τραυματικής και  επείγουσας χειρουργικής νόσου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου, οι  συμμετέχοντες θα ακούσουν για μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν στην  επείγουσα χειρουργική, ενώ κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας θα γίνει επικέντρωση  σε θέματα που αφορούν στο τραύμα. Όπως προαναφέρθηκε θα δοθεί έμφαση σε νέες  χειρουργικές και μη χειρουργικές θεραπείες όλων των νοσημάτων.

Οι εξαιρετικοί, διεθνείς ομιλητές σε συνδυασμό με την διαφορετική μορφή του  προγράμματος θα συντελέσουν σε ένα μοναδικό συνέδριο, που θα ανυψώσει το υπάρχον εκπαιδευτικό επίπεδο και θα συντελέσουν στην πραγματοποίηση ενός αληθινά  ξεχωριστού Χειρουργικού Συνεδρίου.

Παράλληλα, η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος θα διοργανώσει  το 21ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος & 9ο Διεθνές  Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών, από 15 έως και 17 Μαΐου 2015,  στο Μέγαρον Μουσικής, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Επί 20 συναπτά έτη (1994-2014), το συγκεκριμένο συνέδριο αποτέλεσε  αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο, συνεπέστερο και πλέον επιτυχημένο φοιτητικό  επιστημονικό θεσμό στην χώρα μας. Ένα πραγματικό λίκνο της επιστημονικής  κατάρτισης και εξέλιξης για το μέλλον της Ιατρικής, έχοντας ως πυρήνα  διοργάνωσης και ενεργού συμμετοχής αυτούς που θα κληθούν να ενσαρκώσουν το  μέλλον της Ιατρικής Επιστήμης, που δεν είναι άλλοι από τους φοιτητές της  Ιατρικής. Μια Πανελλήνια τριήμερη επιστημονική συνάντηση, που χρόνο με το  χρόνο προσελκύει ολοένα και αυξανόμενο αριθμό συμμετεχόντων και προοδευτικά  κατακτά επάξια διεθνή ακτινοβολία, τόσο λόγω της μοναδικότητας του χαρακτήρα  του εγχειρήματος, όσο και χάρη στην ύπαρξη του Διεθνούς Forum, ως
αναπόσπαστο πλέον τμήμα του συνεδρίου κατά τα τελευταία 9 χρόνια.

Σε αυτά τα πλαίσια, το 21ο ΕΣΦΙΕ και 9ο Διεθνές Forum διοργανώνεται με γνώμονα  όχι απλά να σταθεί αντάξιο της ιστορίας του θεσμού, αλλά να εισάγει μια νέα εποχή  για το συνέδριο η οποία θα σηματοδοτήσει την 3η δεκαετία “ζωής” και παρουσίας  του στην ελληνική επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα.

Αξίζει να τονισθεί ότι ο σχεδιασμός του 21ου ΕΣΦΙΕ έχει βασισθεί σε ένα πλάνο 9  συγκεκριμένων καινοτομιών και αναβαθμίσεων, το project Innovation 2015, το  οποίο δημιουργήθηκε με στόχο να θεμελιώσει το ΕΣΦΙΕ της 3ης δεκαετίας.
Επομένως όταν μιλάμε για το 21ο ΕΣΦΙΕ, στην ουσία πρόκειται για ένα απόλυτα  καινούριο συνέδριο, με πλήρως ανανεωμένη φιλοσοφία που για πρώτη φορά  διοργανώνεται σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο προσφέροντας μοναδικές  εκπαιδευτικές εμπειρίες και ανοίγοντας νέες επιστημονικές προοπτικές για τους  φοιτητές Ιατρικών αλλά και άλλων Σχολών Επιστημών Υγείας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.