Hellas PHARM 2015

Facebooktwitterpinterest

O υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Hellas PHARM 2015

Σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Φάρμακο και δημόσια υγεία» Πολιτεία και φαρμακοποιοί: σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι, θα συμμετέχει ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο του φαρμακευτικού συνεδρίου Hellas PHARM 2015, το Σάββατο 21 Μαρτίου, στις 14:30-17:30, στο Helexpo Maroussi. Στη συζήτηση για φλέγοντα θέματα, όπως οι δαπάνες υγείας, η λειτουργία των φαρμακείων, η προσβασιμότητα στο φάρμακο κ.ά., θα λάβουν ακόμη μέρος οι κ.κ. Δημήτριος Κοντός, πρόεδρος ΕΟΠΥΥ, Μαρία-Καλλιόπη Αναλογίου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος ΠΦΣ και ΦΣΑ, και Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ. Τη συζήτηση θα συντονίσει η συντάκτρια Υγείας κα Δήμητρα Ευθυμιάδου.

Σε ό,τι αφορά στη διοργάνωση, το Hellas PHARM 2015 θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Μαρτίου 2015, με κεντρικό μήνυμα «Φαρμακεία: Παγκόσμιο δίκτυο φαρμακευτικής περίθαλψης», από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την πανεπιστημιακή κοινότητα, την πολιτική ηγεσία και τους φορείς της φαρμακευτικής αγοράς. Κατά τη διάρκειά του θα λάβουν χώρα:

  • 5 στρογγυλά τραπέζια
  • 76 ομιλητές σε 3 παράλληλες συνεδριακές αίθουσες
  • 5 ομιλητές από το εξωτερικό
  • περισσότερες από 100 εταιρείες-χορηγοί

Ο κορμός της θεματολογίας πραγματεύεται θέματα που απασχολούν τον φαρμακοποιό και δίνουν απαντήσεις για το μέλλον των φαρμακείων. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν:

  • Στρογγυλό τραπέζι «Φαρμακεία στην Ευρώπη: το χθες, το σήμερα και το αύριο»

Την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 12:30-15:30, με τη συμμετοχή των κ.κ.: Γιάννη Μπασκόζου, γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Μάριου Σαλμά, πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ελένης Πιέρα-Ισσέγιεκ, προέδρου Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολου Βαλτά, α΄ αντιπροέδρου ΠΦΣ και προέδρου Φ.Σ. Λέσβου, Γιώργου Χαλκιά, φαρμακοποιού στη Γερμανία. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Πειραιά, κ. Κώστας Κούβαρης.

  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο «φαρμακείο: οδηγός επιβίωσης» από το Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το πρωί της Κυριακής στις 10:00-15:30, στην αίθουσα Ε2.
  • Επιστημονική εκδήλωση σε συνδιοργάνωση του ΦΣΑ με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών, το Σάββατο στις 10:30-14:30, στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα. Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν δύο στρογγυλά τραπέζια: «Επιθεώρηση φαρμακείων» και «Εθνική πολιτική φαρμάκου: Καινοτόμα, ορφανά, γενόσημα, μη αποζημιούμενα φάρμακα».
  • Η 2η Ημερίδα «διά χειρός φαρμακοποιού» από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών, το Σάββατο στις 10:00-14:30, στην αίθουσα Ε3.
  • Στρογγυλό τραπέζι της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, το οποίο θα συντονίσει ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, πρόεδρος της ΕΦΕ, το απόγευμα της Κυριακής, στην αίθουσα Ε2.

Θα είμαστε όλοι εκεί! Στο δικό μας φαρμακευτικό συνέδριο!

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.