29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Παίδων

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Παίδων με Διεθνή Συμμετοχή, θα πραγματοποιηθεί 18-20 Οκτωβρίου 2013, στο Αμφιθέατρο «Παύλος Κονιαλίδης» (Α. Φλέμιγκ 20, Μαρούσι Αττικής) της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.). Το Συνέδριο, που αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της Παιδοχειρουργικής, γίνεται κάθε 2 χρόνια και παρουσιάζονται σ’ αυτό όλα τα νεώτερα στον επιστημονικό τομέα μαζί με το θεραπευτικό και ερευνητικό έργο, που επιτελείται στις διάφορες παιδοχειρουργικές μονάδες της χώρας. Στο φετινό Συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι Χειρουργοί Παίδων, όχι μόνον Έλληνες αλλά και κορυφαίοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι. Θα συζητηθούν πολλά από τα θέματα που απασχολούν τη Χειρουργική Παίδων στην εποχή μας, θα παρουσιαστούν σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές και θα ανταλλαγούν απόψεις για δύσκολα και αμφιλεγόμενα προβλήματα της ειδικότητας.

 

Η θεματολογία του Συνεδρίου, περιλαμβάνει:

1)                     Εκτίμηση και παρακολούθηση παιδιού με κρανιοεγκεφαλική κάκωση

2)                     Η συμβολή του χειρουργού παίδων στη φροντίδα των παιδιών με καρκίνο

3)                     Κυστεο-ουρητική παλινδρόμηση

4)                     Εξελίξεις στη θεραπεία με βλαστοκύτταρα

5)                     Ιατρικό σφάλμα

6)                      Διαγνωστικά διλήμματα στην ορθοπαιδική παίδων

 

Την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, θα κηρύξει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιος Πατούλης. Η γνωστή ζωγράφος Ρένα Τζολάκη φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς πρωτότυπο ζωγραφικό πίνακα, που αποτελεί συλλεκτικό σύμβολο του Συνεδρίου, ενώ αριθμημένο και υπογεγραμμένο αντίτυπό του θα δοθεί στους συνέδρους. Παράλληλα με το Επιστημονικό Πρόγραμμα υπάρχουν και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις για τους συμμετέχοντες, όπως το επίσημο δείπνο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, φιλολογικές διαλέξεις με θέμα Ελληνικά Νοσοκομεία της Κωνσταντινούπολης, έκθεση ζωγραφικής με έργα του Δρ. Θ. Ντόλατζα, παιδοχειρουργού και προέδρου της Εταιρείας Ιατρών-Καλλιτεχνών, κ.α.

Παρότι το Συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε Επιστήμονες Υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους, που ασχολούνται με τη φροντίδα του ευαίσθητου παιδικού πληθυσμού, μπορεί να το παρακολουθήσει ελεύθερα και όποιος ενδιαφέρεται για τα θέματα που θα συζητηθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.eexp.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.