Επόμενη γενιά μεθόδων εξέτασης ιικού φορτίου από τη Roche

Facebooktwitterpinterest

Οι μέθοδοι cobas HIV-1 και HCV προσφέρουν απαράμιλλες επιδόσεις στα συστήματα cobas 6800/8800
Η Roche ανακοίνωσε σήμερα ότι διαθέτει στο εμπόριο τις μεθόδους προσδιορισμού cobas® HIV-1 και cobas HCV για χρήση με τα συστήματα cobas 6800/8800, διευρύνοντας έτσι το μενού αναλύσεων στους νεότερους αναλυτές μοριακής διαγνωστικής της Roche με την επόμενη γενιά μεθόδων παρακολούθησης ιικού φορτίου. Οι νέες μέθοδοι προσφέρουν τις υψηλές επιδόσεις που χρειάζονται οι κλινικοί ιατροί προκειμένου να διαχειρίζονται σωστά τη θεραπεία των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον ιό Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας τύπου Ι (HIV-1) ή τον ιό Ηπατίτιδας C (HCV).

Ο Roland Diggelmann, COO της Roche Diagnostics, δήλωσε ότι «Τα συστήματα cobas 6800/8800 αντιπροσωπεύουν την επόμενη γενιά συστημάτων μοριακής διαγνωστικής καθώς προσφέρουν απαράμιλλες επιδόσεις, ασύγκριτη ευελιξία και απόλυτο αυτοματισμό. Χάρη στη σχεδίαση και στην κλινική χρησιμότητά τους, οι αναλύσεις cobas HIV-1 και cobas HCV θέτουν νέα πρότυπα στον τομέα μέτρησης ιικού φορτίου, υλοποιώντας τη δέσμευση της Roche να προσφέρει νέα διαγνωστικά εργαλεία που θα εξελίσσουν τις γνώσεις της ιατρικής κοινότητας για τις ιογενείς ασθένειες και θα βελτιώνουν τις δυνατότητες θεραπείας των ασθενών».

Μετά τις εξετάσεις που παρουσιάστηκαν σήμερα, θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και οι εξετάσεις cobas CMV και cobas HBV, με τις οποίες θα ολοκληρωθεί η βασική σειρά μεθόδων παρακολούθησης ιικού φορτίου για τα συστήματα cobas 6800/8800. Αυτή η σειρά εξετάσεων παρακολούθησης ιικού φορτίου στα συστήματα cobas 6800/8800 θα προσφέρει στα εργαστήρια αυξημένη παραγωγικότητα και τη δυνατότητα παροχής αποτελεσμάτων που θα βοηθούν στην ταχεία λήψη κλινικών αποφάσεων.

Οι μέθοδοι cobas HIV-1 και HCV και τα συστήματα cobas 6800/8800 προσφέρονται για πώληση στις αγορές που αναγνωρίζουν τη σήμανση CE και δεν προσφέρονται προς το παρόν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Πληροφορίες για τα συστήματα cobas 6800/8800

Τα συστήματα cobas 6800 και 8800 είναι πλήρως αυτοματοποιημένες λύσεις σχεδιασμένες για τον έλεγχο αιμοδοτών, την παρακολούθηση ιικού φορτίου καθώς και γυναικολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις. Διατίθενται σε μοντέλα κατάλληλα να καλύψουν μεσαίου και υψηλού όγκου αναλύσεις αντίστοιχα. Τα συστήματα αυτά βασίζονται στη βραβευμένη με Νόμπελ τεχνολογία PCR και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρουν αυξημένη αυτοματοποίηση και αισθητά μειωμένο χρόνο μέχρι τη λήψη αποτελεσμάτων, ώστε να παρέχουν στους χρήστες μεγαλύτερη ευελιξία αναλύσεων προκειμένου να βελτιωθεί η συνολική αποδοτικότητα της ροής εργασιών τους.

Τα συστήματα μπορούν να δώσουν μέχρι 96 αποτελέσματα σε λιγότερο από 3,5 ώρες, με το σύστημα cobas 6800 να δίνει συνολικά 384 αποτελέσματα ενώ το cobas 8800 να δίνει 960 αποτελέσματα σε μία 8ωρη βάρδια. Και τα δύο συστήματα παρέχουν δυνατότητες ανάλυσης μεικτών παρτίδων, επιτρέποντας έτσι στα εργαστήρια να εκτελούν μέχρι και τρεις εξετάσεις στην ίδια ανάλυση χωρίς να χρειάζεται προκαταρκτική διαλογή. Τα συστήματα προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα λειτουργίας επί οκτώ ώρες (cobas 6800) ή τέσσερις ώρες (cobas 8800) με τον χειριστή μακριά από τον αναλυτή (work-away time),* με ελάχιστες επεμβάσεις χειρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.cobas68008800.com.

* Ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τις απαιτήσεις της ροής εργασιών

Πληροφορίες για τις μεθόδους ανάλυσης με τα συστήματα cobas 6800/8800

Εξετάσεις παρακολούθησης ιικού φορτίου

Η εξέταση cobas HIV-1 στηρίζεται στην ανίχνευση διπλού στόχου της Roche. Η ανάλυση ενισχύει και ανιχνεύει ταυτόχρονα δύο ξεχωριστές περιοχές του γονιδιώματος του HIV-1 οι οποίες δεν υπόκεινται σε φαρμακολογική πίεση επιλογής, προκειμένου να λαμβάνονται πιο αξιόπιστα αποτελέσματα για την ορθή και αποτελεσματική μέτρηση της συγκέντρωσης του HIV-1 RNA στο αίμα του ασθενούς.

Η μέθοδος cobas HCV χρησιμοποιεί τη μοναδική προσέγγιση διπλού ανιχνευτή της Roche προκειμένου να παρέχει ένα επιπρόσθετο επίπεδο προστασίας από τις μεταλλάξεις που απαντούν στο ιικό γονιδίωμα. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανιχνεύει και να μετρά ορθά και αξιόπιστα το ριβονουκλεϊκό οξύ (RNA) του ιού της Ηπατίτιδας C με υψηλή ευαισθησία προκειμένου να αξιολογηθεί η ανταπόκριση του ασθενούς στην αντιιική θεραπεία.

Πληροφορίες για τον HIV-1

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το 2012 υπήρχαν πάνω από 35 εκατομμύρια άνθρωποι προσβεβλημένοι από τον HIV παγκοσμίως. Την ίδια χρονιά προσβλήθηκαν για πρώτη φορά από τον HIV 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.[1]

Η διάγνωση, η αντιρετροϊική αγωγή υψηλής δραστικότητας (HAART) και οι αναλύσεις ιικού φορτίου για τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης του HIV στην κυκλοφορία του αίματος έχουν συμβάλει στη σταθερή αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης των ασθενών με μόλυνση HIV κατά 13 έτη.[2]

 

Πληροφορίες για την ηπατίτιδα C

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο HCV έχει προσβάλει περίπου 200 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Σχεδόν 170 εκατομμύρια άνθρωποι είναι χρόνιοι φορείς του ιού της ηπατίτιδας C και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί. Η νόσος αυτή μπορεί να οδηγήσει τελικά σε κίρρωση, ηπατική ανεπάρκεια και ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα, παθήσεις που ευθύνονται για εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.roche.com.

[1] Έκθεση UNAIDS πάνω στην παγκόσμια επιδημία AIDS, 2012.

[2] Lancet. Τόμος 372, τεύχος 9635, 26 Ιουλίου 2008-1 Αυγούστου 2008, σελ. 293-299.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.