Ανακοινώθηκε το ατομικό όριο ανά πάροχο σε εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς

Facebooktwitterpinterest

ΘΕΜΑ: «Ανακοινώθηκε το ατομικό όριο ανά πάροχο σε εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, σε συνέχεια των αλλεπάλληλων πιέσεων του ΙΣΑ»

    Ο ΙΣΑ ενημερώθηκε ότι από εχθές το απόγευμα ξεκίνησε η σταδιακή ενημέρωση του ατομικού ορίου ανά πάροχο στους εργαστηριακούς ιατρούς. Για την υλοποίηση του ανωτέρω είχαμε ασκήσει έντονες και αλλεπάλληλες πιέσεις από την πρώτη στιγμή δημοσίευσης της υπ’ αριθμ. Υ9/οικ.70521/2014 (ΦΕΚ Β’2243/18.18.2014) Υπουργικής Απόφασης. Δυστυχώς όμως αντί να χαιρετίζουμε την εν λόγω ανακοίνωση, διαπιστώνουμε ότι χαρακτηρίζεται από πολλά κενά σημεία και χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη σημαντικές και ουσιαστικές παρατηρήσεις μας.

    Ειδικότερα ο ΙΣΑ είχε αποστείλει από την πρώτη στιγμή την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 46191/20.08.2014 επιστολή του, τονίζοντας την αναγκαιότητα διορθώσεων που οφείλουν να πραγματοποιηθούν σχετικά με τα προβλεφθέντα στην ανωτέρω Υπουργική Απόφαση. Την ανωτέρω επιστολή ακολούθησαν η υπ΄ αριθμ. 46380/29.08.2014 και η υπ΄αριθμ. 46672/09.09.2014, καθώς και το από 19.09.2014 σχετικό Δελτίο Τύπου.

    Συγκεκριμένα στην υπ΄ αριθμ. 46672/09.09.2014 επιστολή μας είχαμε τονίσει την υποχρεωτικότητα πρόβλεψης- εξαίρεσης που πρέπει να ληφθεί για τους νέους γιατρούς που λειτουργούν το ιδιωτικό διαγνωστικό τους εργαστήριο κατά την τελευταία τουλάχιστον τριετία, για τον λόγο ότι στην κατηγορία αυτή των ιατρών μήνα με τον μήνα η δουλειά αυξάνεται. Μάλιστα είχαμε καταθέσει και σχετική μελέτη- έκθεση ιατρού- μέλους μας, που αποδείκνυε την ανάγκη λήψης μέριμνας για τα νέα ιδιωτικά εργαστήρια.

Από την ενημέρωση που λάβαμε από νέους ιατρούς – μέλη μας που τους ανακοινώθηκε το μηνιαίο ατομικό τους όριο προκύπτει ότι κάθε άλλο παρά μέριμνα έχει ληφθεί για τα νέα εργαστήρια!!

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν τα ατομικά όρια ανά πάροχο για τους νέους ιατρούς, αφού ληφθεί η σχετική μέριμνα για τα εργαστήρια που ξεκίνησαν να λειτουργούν από τις αρχές του 2011, άλλως αυτά θα οδηγηθούν σε αφανισμό!!

Περαιτέρω οφείλουμε να σημειώσουμε ότι με την ανακοίνωση του πλαφόν ανά πάροχο δεν υλοποιείται εν τω συνόλω η προαναφερθείσα Υπουργική Απόφαση, καθώς πολλά από τα οριζόμενα σε αυτήν δεν έχουν εφαρμοσθεί (βλ. αριθμητικό όριο, κλπ).

Ο ΙΣΑ όπως από την πρώτη ημέρα δημοσίευσης της Υ.Α. αγωνίστηκε για την διασφάλιση των συμφερόντων των μελών του, θα συνεχίσει με το ίδιο αίσθημα ευθύνης να διαφυλάττει τους γιατρούς από τον αφανισμό!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.