Εξελίξεις στην Ουρολογία – Καρκίνος του Προστάτη

Facebooktwitterpinterest

Από τις 21/11/2014  έως τις 23/11/2014    πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο Ξενοδοχείο “Makedonia Palace”, το 3ο Ουρολογικό Συνέδριο, με θέμα «Εξελίξεις στην Ουρολογία – Καρκίνος του Προστάτη».

Το Συνέδριο διοργανώνεται από τη Β΄Ουρολογική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς στον ελλαδικό χώρο στον καρκίνο του προστάτη και τελεί υπό την αιγίδα  της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.

 

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής Ουρολογίας – Νευροουρολογίας Α.Π.Θ., κ. Ιωαννίδης Ισαάκ – Ευάγγελος και αντιπρόεδροι ο Διευθυντής ΕΣΥ κ. Γιακουμέλος Αλέξανδρος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ. κ. Χατζημουρατίδης Κων/νος.

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 21/11 και ώρα  18.00  το απόγευμα στην συνεδριακή αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΙ » του ξενοδοχείου Makedonia Palace. και θα λήξει την Κυριακή στις 10:00 π.μ..

 

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι :

 

“ Μέχρι να μπει η διάγνωση του καρκίνου του προστάτη”,

“ Η διαγνωστική διερεύνηση του καρκίνου του προστάτη σήμερα”,

“ Καρκίνος του προστάτη παρελθόν – παρόν και προοπτική της απεικόνισης με ραδιοϊσότοπα”,

“ Αντιμετώπιση του εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη”,

“ Ποιότητα ζωής μετά την αντιμετώπιση της εντοπισμένης νόσου”,

“ Αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου του προστάτη”, και

“ Αντιμετώπιση του ευνουχοάντοχου καρκίνου του προστάτη ”

 

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τον ελλαδικό χώρο οι οποίοι θα αναπτύξουν τα νεότερα δεδομένα στη διαγνωστική προσέγγιση και θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη. Ο καρκίνος του προστάτη αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί φλέγον θέμα ύψιστης σημασίας για την κοινωνία ,την ιατρική κοινότητα και ειδικά εκείνης των ουρολόγων. Η γνώση ανανεώνεται συνεχώς, πραγματικά καλπάζει και είναι δύσκολο να την παρακολουθήσουμε. Σ’  αυτό το διήμερο θα γίνει μια προσπάθεια να δοθούν εμπεριστατωμένα και λεπτομερώς τα νέα δεδομένα αλλά και η εμπειρία του σήμερα.

 

Γραμματεία Συνεδρίου : Voyager Complete Travel services, τηλ. επικοινωνίας: 2310250403

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.