«Κλέφτες του δημοσίου χρήματος».

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην πρόσφατη συνάντηση (30.4.2014) του Προεδρείου του Συνδέσμου μας με τον Υπουργό Υγείας παρουσία του Υφυπουργού Υγείας και του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτριος Κοντός ανέφερε περιστατικό όπου ιατρός, πιστοποιημένος στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης,

επιστέφτηκε τον ΕΟΠΥΥ αναζητώντας στοιχεία υποβολών προς τον ΕΟΠΥΥ συγκεκριμένου διαγνωστικού εργαστηρίου προκειμένου να υπολογίσει με ασφάλεια την προμήθειά του, η οποία κατά τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό ανήρχετο σε ποσοστό 10% επί των υποβολών. Ο ίδιος ο Πρόεδρος έλαβε γνώση του περιστατικού κατά τα λεγόμενά του. Βασιζόμενος ο κ. Κοντός στην περιγραφή του συγκεκριμένου γεγονότος αποκάλεσε σύσσωμο τον κλάδο «κλέφτες του δημοσίου χρήματος». Σε ερώτηση εκπροσώπου μας εάν προέβη στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του ιατρού και του διαγνωστικού, η απάντησή του ήταν: αφήστε τι έκανα εγώ, κοιτάξτε εσείς να πιάσετε τους κλέφτες μέλη σας, χωρίς να δώσει εξηγήσεις για το τι προτίθεται να κάνει.
Επειδή, ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του νόμου, της κοινωνίας και των πολιτών καλούμε άμεσα τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτριο Κοντό να πράξει τα προβλεπόμενα από την θέση του:
1) Να καταθέσει αμέσως μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία να κατονομάζει τους εμπλεκόμενους και να αναφέρει τα περιστατικά που περιέγραψε ενώπιον της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, τα οποία συνιστούν βαρύτατα ποινικά αδικήματα.
2) Να παραπέμψει αμέσως στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ τόσο τον εμπλεκόμενο ιατρό και το διαγνωστικό κέντρο προκειμένου να τεκμηριωθεί η παράβαση που ομολόγησε ο ιατρός και να επιβληθούν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
Ενημερώνουμε δημόσια τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτριο Κοντό ότι ο Σύνδεσμός μας θα παρέχει στον ΕΟΠΥΥ, άνευ οποιουδήποτε ανταλλάγματος, πλήρη νομική υποστήριξη καθ’ όλη την ποινική και διοικητική διαδικασία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων. Ταυτόχρονα ζητούμε από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να μας γνωστοποιήσει ποιο διαγνωστικό εργαστήριο εμπλέκεται έτσι ώστε να προβούμε στην άμεση διαγραφή του από το μητρώο μελών μας.
Ο ΠΑΣΙΔΙΚ έχει επαλειμμένα ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ και έχει παράσχει τεχνογνωσία προκειμένου να μπορούν να διαπιστωθούν περιστατικά προκλητής ζήτησης και εξαπάτησης του Οργανισμού και του Δημοσίου κατ’ επέκταση. Δυστυχώς τίποτα δεν έχει αξιοποιηθεί από τον ΕΟΠΥΥ. Αντίθετα, η ηγεσία του δηλώνει αδυναμία εφαρμογής οποιουδήποτε προληπτικού και στοχευμένου μέτρου επιμένοντας στην εφαρμογή οριζοντίων κυρώσεων (όπως το claw back και το rebate) που πλήττουν κατεξοχήν τους εντίμους παρόχους.
Ενημερώνουμε τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτριο Κοντό ότι σε περίπτωση που δεν έχει προβεί στις, προβλεπόμενες εκ της θέσεως του, ενέργειες, μέχρι την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, ο Σύνδεσμός μας θα καταθέσει αναφορά για την τέλεση των αδικημάτων των άρθρων 231 (υπόθαλψη εγκληματία) και 259 (παράβαση καθήκοντος) του Ποινικού Κώδικα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.