Πιο αυστηρό, και στοχευμένο το νέο πλαφόν συνταγογράφησης από τον Άδωνι

Facebooktwitterpinterest
Πιο αυστηρός, στοχευμένος και πολυπαραγοντικός θα είναι ο νέος τρόπος προσδιορισμού του πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων, τον οποίο θα προβλέπει η τροπολογία την οποία θα καταθέσει την Δευτέρα 5 Μαϊου στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, το πλαφόν θα προσδιορίζεται κατά μέσο όρο στο 20% μειωμένο σε σχέση με τον αντίστοιχο όγκο της συνταγογράφησης για το 2013, ενώ θα λαμβάνονται επίσης υπόψιν στον υπολογισμό του η διασπορά των γιατρών ειδικοτήτων στις διάφορες περιοχές της χώρας, η επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού στις διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς και ο ακριτικός ή νησιωτικός χαρακτήρας ορισμένων περιοχών της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη να μην υπερβεί τα 2 δισ. ευρώ στο τέλος του 2014, ενώ το επείγον της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Άδωνι Γεωργιάδη οφείλεται πρωταρχικά στο γεγονός ότι η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη υπερέβη κατά 20 εκατ. ευρώ το αποδεκτό όριο για τον Απρίλιο του 2014.
Στην ίδια τροπολογία της Δευτέρας 5 Μαϊου, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα περιλάβει και έναν νέο τρόπο υπολογισμού του clawback για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, προκειμένου το μέτρο να ισχύει δικαίως και ισοτίμως για όλες τις εταιρείες.
ygeia360.gr,
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.