Απλήρωτος παραμένει ο ιατρικός κόσμος

Facebooktwitterpinterest

Ο ΙΣΑ ζητά να ξεκινήσει άμεσα ο έλεγχος και η αποπληρωμή των δεδουλευμένων

Είναι αδιανόητο ο ιατρικός κόσμος να επιβαρύνεται με το κόστος των ελεγκτικών εταιριών

Την άμεση έναρξη των διαδικασιών ελέγχου προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές των παρόχων υγείας από τον ΕΟΠΥΥ ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ωστόσο πάγια θέση του ΙΣΑ είναι ότι ο ιατρικός έλεγχος θα πρέπει να διεξάγεται από τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ και το προσωπικό του και όχι από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες και μάλιστα με επιβάρυνση των γιατρών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη «ο ΕΟΠΥΥ είναι ο καθ ύλης αρμόδιος τόσο για τη διενέργεια της εκκαθάρισης αλλά και για την ανάληψη της συνολικής δαπάνης ο οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιβαρύνει τους γιατρούς. Ο έλεγχος των εν γένει δαπανών των γιατρών θα πρέπει να γίνεται με βάση τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα».

Ο ιατρικός κόσμος παραμένει απλήρωτος για τα δεδουλευμένα του από τον Αύγουστο του 2013 ενώ συσσωρεύονται ληξιπρόθεσμες οφειλές .

Αναμένουμε την αποστολή των συμβάσεων από τις ελεγκτικές εταιρίες προκειμένου να τεθούν υπόψη των μελών μας και της νομικής υπηρεσίας.

Είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζουμε σήμερα πρόβλημα λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να καταστήσει άμεσα ένα λειτουργικό και δίκαιο σύστημα ελέγχου.

Απαιτούμε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες ελέγχου και να ξεκινήσει η αποπληρωμή των οφειλών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.