Τι κάνει το σεξ στο μυαλό μας;

Facebooktwitterpinterest

Την επόμενη φορά που το άλλο σας μισό θα σας πει ότι δεν έχει διάθεση για ένα ρομαντικό διάλειμμα, δοκιμάστε να το μεταπείσετε λέγοντάς του ότι το σεξ θα μπορούσε να συμβάλλει στην αύξηση της ευφυΐας και των δύο σας.
Αν και ακούγεται σαν ένα έξυπνο τέχνασμα, οι ψυχολόγοι λένε ότι πράγματι το σεξ μπορεί να ενισχύσει την ευφυΐα.  Το εύρημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες έρευνες που δείχνουν ότι το σεξ όχι μόνο μας βοηθά να μειώσουμε τα επίπεδα του άγχους μας, αλλά και να κάψουμε θερμίδες.

Από την τελευταία έρευνα, που διεξήχθη σε ποντίκια, βρέθηκε ότι το σεξ ενισχύει σημαντικά τη δημιουργία νευρώνων που βρίσκονται μέσα στον ιππόκαμπο, μια περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό της μακροπρόθεσμης μνήμης.

Όταν μάλιστα τα ποντίκια απείχαν από το σεξ, οδηγήθηκαν σε πτώση της νοημοσύνης τους, όπως υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Maryland.

«Ανακαλύψαμε ότι ακόμα κι αν υπήρξε παραγωγή νέων νευρώνων, οι εγκεφαλικές ικανότητες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του πειράματος μειώθηκαν όταν τα ποντίκια έζησαν μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς σεξουαλική δραστηριότητα»,  είπαν οι ειδικοί.

«Η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα γεμίζει κύτταρα του εγκεφάλου ενός ατόμου με οξυγόνο», σημείωσαν. Οι νευρώνες είναι ένας εξειδικευμένος τύπος κυττάρων που συνθέτουν τα βασικά δομικά στοιχεία του νευρικού συστήματος.

Περαιτέρω στοιχεία που υποστηρίζουν την ανακάλυψης της επιστημονικής ομάδας του Maryland, προήλθαν και από μια άλλη μελέτη επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Konkuk στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα λοιπόν και με τη μελέτη της Κορέας, το σεξ φαίνεται να ενισχύει τις διανοητικές λειτουργίες.

Η σεξουαλική δραστηριότητα ρυθμίζει τη δημιουργία των νευρώνων στην περιοχή του ιππόκαμπου του εγκεφάλου, γεγονός που δρα ενάντια στις επιζήμιες λειτουργίες που προκαλούνται από το έντονο στρες.

Τα ζευγάρια που είναι περισσότερο σεξουαλικά ενεργά, έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας, η οποία οφείλεται σε πολλούς και διαφορετικούς λόγους, ανέφεραν οι ειδικοί στην έκθεση τους.

Πηγή: PATHFINDER

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.