Εγκαινιάστηκε σήμερα ο νέος εξοπλισμός, προηγμένης τεχνολογίας για παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Facebooktwitterpinterest

Τρία νέα έργα κοινωνικής δράσης – δωρεές αγάπης και αλληλεγγύης – που προστέθηκαν και ήδη συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία  Σοφία» επ’ ωφέλεια των παιδιών.

Πρόκειται για :

 – Το νέο,πλήρως εξοπλισμένο, Τμήμα Αξονικού / Μαγνητικού Τομογράφου, δωρεά του  «Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ».

– Το νέο, Μαγνητικό Τομογράφο, δωρεά της ΟΠΑΠ ΑΕ και

– Την πλήρη ανακαίνιση, εκσυγχρονισμό των χώρων που στεγάζεται το Ακτινολογικό Τμήμα του ιδίου Νοσοκομείου, δωρεά του «Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ». 

Το κόστος και των τριών αυτών δράσεων που καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από τη ΦΛΟΓΑ και την ΟΠΑΠ Α.Ε.,  ξεπέρασε τα 2 εκ. ευρώ.

Τα κοινά εγκαίνια των νέων αυτών έργων  – ιατρικού εξοπλισμού και χώρων – θα γίνουν τη Δευτέρα,  3 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι και στην εκδήλωση θα παρευρεθούν από την πλευρά της πολιτείας ο Υπουργός Υγείας κος  Α. Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός κος Μπέζας, η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς και η Διοίκηση της ΦΛΟΓΑΣ και της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στα χέρια έμπειρων ιατρών και γενικά επαγγελματιών της Υγείας, μπορεί να προσφέρει θεαματική βελτίωση στην αντιμετώπιση της νόσου.  Ο νέος εξοπλισμός, προηγμένης τεχνολογίας,  μοναδικός στο λεκανοπέδιο της Αττικής για παιδιά, είναι απαραίτητος, κυρίως για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων αλλά και για τη μείωση της ταλαιπωρίας των παιδιών. Σημειώνουμε ότι λόγω της ελαχιστοποίησης της διάρκειας της εξέτασης, αποφεύγονται πολλές περιπτώσεις νάρκωσης των παιδιών.

axonikos.ag.sofia

Τα δύο εκσυγχρονισμένα τμήματα, του Ακτινοδιαγνωστικού και Απεικονιστικών Μεθόδων – Αξονικού & Μαγνητικού Τομογράφου, που ήδη λειτουργούν, καλύπτουν όλα τα παιδιά του λεκανοπεδίου και όχι μόνο.

Η ΦΛΟΓΑ, ως ο Φορέας των Γονιών Παιδιών που πάσχουν από Νεοπλασματική νόσο, εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα όλων των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και της οικογένειάς τους– και πάντα έχει στο πλευρό της τους χορηγούς και τους εθελοντές της.  Προτεραιότητα για τη ΦΛΟΓΑ είναι η ίδια η επιβίωση των παιδιών και στα πλαίσια αυτά προσπαθεί να συμπληρώνει τα κενά της πολιτείας, μιας και οι ανάγκες των παιδιών δε μπορούν περιμένουν. Έτσι, στα πλαίσια αυτά, πέραν της φιλοξενίας στον Ξενώνα της, τη Νοσηλεία στο σπίτι, της απασχόλησης εξειδικευμένων ιατρών στα Ογκολογικά τμήματα της Αθήνας, της στήριξης των οικογενειών, συμμετέχει συνεχώς στη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των παιδιών. Τελευταία δωρεά σ’ αυτό τον τομέα είναι η ανακαίνιση, εκσυγχρονισμός και διακόσμηση, βάσει οδηγιών ιατρών και παιδοψυχολόγων, των χώρων που λειτουργούν τα εγκαινιαζόμενα Τμήματα.

Υπενθυμίζουμε με την ευκαιρία,  ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ δεν είναι η πρώτη φορά που στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο.  Η ίδρυση, πριν μερικά χρόνια,  Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο παρακείμενο Νοσοκομείο Παίδων  «Π. & Α. Κυριακού», οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ευαισθησία που η Διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ επέδειξε στο απεγνωσμένο κάλεσμα της ΦΛΟΓΑΣ. Και τώρα  πάλι η ΟΠΑΠ ΑΕ, όταν ενημερώθηκε από τη ΦΛΟΓΑ για την έλλειψη ενός αξιόπιστου Μαγνητικού Τομογράφου στο χώρο των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, ανταποκρίθηκε πάλι με ευαισθησία.

domatio.ag.sofia

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας

Για πληροφορίες

Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρος Φλόγας

Τηλ: 6974-892588

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.