Η Μαντόνα και οι διατροφικές συμβουλές της

Facebooktwitterpinterest

Αρκετές διάσημες δίνουν τις δικές τους ιατρικές συμβουλές δημοσιοποιώντας  τις διατροφικές τους συνήθειες, όμως οι γιατροί προειδοποιούν το κοινό ότι μπορεί να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία.
Μία εξ αυτών είναι η Μαντόνα, που δίνοντας διατροφικές συμβουλές αδυνατίσματος, διαφημίζει τον λιναρόσπορο, για τα ω-3 λιπαρά που περιέχει. Στο ίδιο μήκος κύματος, η Μπιγιονσέ και η Τζένιφερ Λόπεζ, προτείνουν την κατανάλωση νερού ώστε να …καταπολεμηθεί η όρεξη. Πολύ νερό, αλλά και λαχανικά και φυσική άσκηση προτείνει από πλευράς η Rihanna, οι διατροφικές συνήθειες της οποίας δεν περιλαμβάνουν υδατάνθρακες.

Η Σάρον Στόουν πάλι ισχυρίζεται ότι νικάει την γήρανση με ξερά δαμάσκηνα, επικαλούμενη ειδικό Κινέζο γιατρό, ενώ η Kate Hudson για πρόγραμμα διατροφή διαφημίζει το πολύ σούσι. Η Γκουϊνεθ Πάλτροου από την άλλη δίνει διατροφικές συμβουλές μέσω του προσωπικού της blog, ενώ συνταγές της έχουν εκδοθεί και σε βιβλίο.

Διαφορετική είναι η περίπτωση της Αντζελίνα Τζολί, καθώς όπως έδειξε έρευνα η προληπτική μαστεκτομή της, αποτέλεσε αφορμή για να ενημερωθεί για τον καρκίνο του μαστού ένα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου.

Οι γιατροί, πάντως, σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «The British Medical Journal», κρούουν των κώδωνα του κινδύνου στο κοινό για τις διάσημες ιατρικές συμβουλές και το καλούν να ενημερώνεται από ειδικούς.

Πηγή: ANT1

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.