Τι κάνει τις γυναίκες να αγαπήσουν τα κιλά τους;

Facebooktwitterpinterest

Οι γυναίκες που έχουν μια ευτυχισμένη σχέση, σταματούν να ανησυχούν για το βάρος τους, όπως διαπιστώθηκε σε μια νέα μελέτη. Ακόμη και εκείνες που ήταν υπέρβαρες, ανέφεραν ότι ήταν ικανοποιημένες με το σώμα τους.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η στάση μιας γυναίκας ως προς το σώμα της, οφείλεται περισσότερο στο πόσο ευτυχισμένη είναι με τη ζωή της, παρά στην ένδειξη της ζυγαριάς της.

Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότερες από 250 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20 και 45 ετών. Περίπου τα δύο τρίτα των γυναικών ζούσαν με το φίλο τους, ενώ οι υπόλοιπες ήταν παντρεμένες.

 

Οι γυναίκες απάντησαν σε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τη σχέση τους, και το πόσο ικανοποιημένες ήταν συναισθηματικά, σεξουαλικά και πνευματικά, αλλά και πόσα κοινά ενδιαφέρονται είχαν με το σύζυγο ή το φίλο τους.

Οι ειδικοί ζήτησαν ακόμη από τις γυναίκες να αναφέρουν το πόσο ικανοποιημένες ένιωθαν σχετικά με το βάρος τους, αλλά και ποιο θεωρούσαν ιδανικό βάρος.

Οι απαντήσεις αποκάλυψαν ότι οι γυναίκες που αντλούσαν ικανοποίηση από τη  σχέση τους, ήταν επίσης πιο ευτυχισμένες και με το βάρος τους – ακόμη και αν δεν το  χαρακτήριζαν ως ιδανικό.

 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι γυναίκες που είναι ευτυχισμένες στη σχέση τους μπορεί απλά να δίνουν λιγότερη προσοχή σε βάρος τους.

Αυτές οι γυναίκες φάνηκε να έχουν υψηλότερη αυτοεκτίμηση, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Αντίθετα, οι γυναίκες που έχουν μια «κακή» σχέση, μπορεί να δέχονται πίεση από τον σύντροφό τους να αλλάξουν το σώμα τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν παρόμοια, τόσο για τις γυναίκες που ζούσαν με τον φίλο τους, όσο και για τις παντρεμένες.

Η ερευνήτρια Sabina Vatter, από το Πανεπιστήμιο του Ταλίν στην Εσθονία, δήλωσε ότι: «Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η ικανοποίησή μας σχετικά με την εικόνα του σώματος μας και το βάρος μας, έχει περισσότερο να κάνει με το πόσο χαρούμενες είμαστε σε σημαντικούς τομείς της ζωής μας, όπως και στις σχέσεις μας, και λιγότερο με το ο,τι δείχνει η ζυγαριά στο μπάνιο μας».

Πηγή: PATHFINDER

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.