Άγχος στην εγκυμοσύνη; Καταναλώστε ψάρια

Facebooktwitterpinterest

Αγχολυτικά αποδεικνύονται τα ψάρια για την έγκυο, σύμφωνα με νέα έρευνα Βραζιλιάνων επιστημόνων.

Σύμφωνα με τις μελέτες, οι γυναίκες που ποτέ ή σπάνια έτρωγαν σκούρα ή λιπαρά ψάρια (όπως ο τόνος και ο σολομός) είχαν 53% περισσότερες πιθανότητες να έχουν άγχος στο τρίτο τρίμηνο της κύησης, συγκριτικά με γυναίκες που έτρωγαν ψάρι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Μάλιστα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μεταξύ των φυτοφάγων γυναικών, εκείνες που έκαναν την αυστηρότερη διατροφή είχαν 25% περισσότερες πιθανότητες άγχους, συγκριτικά με γυναίκες που είχαν ευέλικτα χορτοφαγικά προγράμματα και κατανάλωναν περιστασιακά κρέας ή ψάρι.

Οι ειδικοί δεν μπορούν να απαντήσουν με βεβαιότητα για ποιο λόγο η έλλειψη ω-3 λιπαρών οξέων συντελεί σε άγχος. Πιθανόν όμως η έλλειψη να διαταράσσει την κυτταρική επικοινωνία και να επηρεάζει τον τρόπο που το σώμα ανταποκρίνεται στο ψυχολογικό στρες.

Για μια υγιή εγκυμοσύνη, οι γυναίκες πρέπει να κάνουν υγιεινή διατροφή, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Στην περίοδο αυτή η έγκυος έχει μεγαλύτερες ανάγκες. Μια δίαιτα με έλλειψη σε ψάρια και κρέας ενδεχομένως να εξηγεί και τα υψηλότερα επίπεδα άγχους, πιθανολογούν οι ερευνητές.

ΠΗΓΗ: iatros4u.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.