Το πρώτο βιονικό αυτί που δημιουργήθηκε από 3D εκτυπωτή

Facebooktwitterpinterest

3daytiΛειτουργικό αυτί που μπορεί να συλλάβει πολύ περισσότερες ραδιοσυχνότητες από αυτές που μπορεί να ακούσει κανονικά ο άνθρωπος, κατάφεραν να κατασκευάσουν με… εκτυπωτή, ειδικοί στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον.
Ο βασικός στόχος των επιστημόνων ήταν να μάθουν πώς λειτουργούν και αν είναι αποτελεσματική η συγχώνευση ηλεκτρονικών μερών με ιστούς, καθώς είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν να δημιουργήσουν κάτι τέτοιο.

Χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή οι ειδικοί εκτύπωσαν κύτταρα και νανοσωματίδια μαζί και δημιούργησαν ένα κοχλιακό εμφύτευμα με κεραία από χόνδρο, παρόμοιο με τα βιονικά αυτιά που έχουν κατασκευαστεί πρόσφατα μετά από πολλά χρόνια έρευνας.

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια της επιστημονικής ομάδας να δημιουργήσει το πρώτο ολοκληρωμένο και λειτουργικό όργανο, το οποίο όχι απλός αντιγράφει μία σημαντική ανθρώπινη ικανότητα, αλλά την επεκτείνει με τη χρήση των ηλεκτρονικών στοιχείων που περιλαμβάνει.

Η δημιουργία ανθρώπινων οργάνων από τρισδιάστατους εκτυπωτές είναι ένα από τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα της τεχνολογίας. Αρκετές ομάδες ειδικών από διάφορα πανεπιστήμια χρησιμοποιούν την τεχνολογία και κάνουν πειράματα.

Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες δείχνουν ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι η κατάλληλη τεχνική, όταν κάποιος θέλει να συνδυάσει ανθρώπινα κύτταρα και ιστούς με μηχανικά και ηλεκτρονικά στοιχεία.

Οι λεπτομέρειες για τη νέα εφεύρεση δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Nano Letters.

Δείτε πώς εκτυπώνεται ένα απλό αυτί (από προηγούμενο πείραμα)

 

 

 

 

http://www.tanea.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.