Οι άντρες φταίνε και για την εμμηνόπαυση στις γυναίκες

Facebooktwitterpinterest

Μία ανατρεπτική θεωρία για την εμμηνόπαυση παρουσίασε ο παγκοσμίου φήμης Αμερικάνος βιολόγος Ραμα Σινγκ, ο οποίος υποστηρίζει ότι για την γυναικεία εμμηνόπαυση ευθύνονται οι άνδρες και οι επιλογές τους.

Ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου ΜcMaster στο Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας, με επικεφαλής τον βιολόγο Ράμα Σινγκ, μετά από μακροχρόνιες μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εμμηνόπαυση των γυναικών είναι ένα ακούσιο αποτέλεσμα της φυσικής επιλογής. Συγκεκριμένα, η τάση των ανδρών να προτιμούν τις νεότερες γυναίκες οδήγησε στο να θεωρείται η γονιμότητα για τις μεγαλύτερες γυναίκες «άχρηστη».

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, οι ερευνητές προσπάθησαν να εξηγήσουν γιατί η εμμηνόπαυση εμφανίζεται μόνο στο ανθρώπινο είδος, αφού όπως υποστηρίζει ο Σινγκ η φυσική επιλογή κανονικά πρέπει να ευνοεί τη γονιμότητα και την αναπαραγωγή, όχι να τη σταματά.

Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου McMaster, η νέα θεωρία υποστηρίζει ότι αφού οι άνδρες όλων των ηλικιών επιλέγουν νεότερες γυναίκες για συντρόφους, οι μεγαλύτερες γυναίκες έχουν ελάχιστες πιθανότητες για αναπαραγωγή κι έτσι όταν φτάνουν σε αυτή την ηλικία, η φύση σταματά να καταστέλλει τις γενετικές μεταλλάξεις που προκαλούν την εμμηνόπαυση.

Οι επιστήμονες μάλιστα τονίζουν ότι εάν οι άντρες δεν επέλεγαν νεότερες γυναίκες εξαρχής, τότε όλες οι γυναίκες θα διατηρούσαν τη γονιμότητά τους ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.