Το καλοκαίρι και οι πλαστικές επεμβάσεις.

Facebooktwitterpinterest

Οι αισθητικές επεμβάσεις δεν υπόκεινται στην ανάγκη του κατεπείγοντος, και οι πιο πολλοί ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους προγραμματίζουν το χρόνο κατά το οποίο θα υποβληθούν σε αυτές. Ο χρόνος των διακοπών είναι μια περίοδος , που πολλοί θα ήθελαν με εκμεταλλευτούν, για μια επέμβαση και τη μετεγχειρητική της περίοδο.  Επιτρέπονται όμως οι χειρουργικές επεμβάσεις το καλοκαίρι;  Κλείνουν εύκολα οι τομές τη ζεστή περίοδο; Επηρεάζει ο ήλιος  το αποτέλεσμα των επεμβάσεων; Ποιες επεμβάσεις δεν πρέπει να γίνονται καλοκαίρι; Και τέλος υπάρχουν εύκολες και σύντομες  επεμβάσεις  με άμεσο αποτέλεσμα που θα βελτίωναν την εικόνα μας στις παραλίες; Είναι ερωτήματα, που τίθενται από τους ενδιαφερόμενους και εμείς θα πρέπει να τους απαντήσουμε.

1)      Παρεμβάσεις, που δεν θα πρέπει να γίνονται το καλοκαίρι σίγουρα είναι όλες, που αφορούν laser και κάθε είδους peeling στο πρόσωπο γιατί επιτείνουν την δημιουργία δυσχρωμιών και πανάδων. Δεν θα πρέπει να γίνονται σκληρυντικές ενέσεις για ευρυαγγείες στα πόδια γιατί επίσης λόγω του ήλιου μπορεί να εμφανιστούν υπερχρώσεις. Χειρουργικές επεμβάσεις, που καλό είναι να αποφεύγονται είναι η λιποαναρρόφηση, γιατί εκτός του ότι είναι βασανιστικό να φορά κανείς κορσέ μέσα στο καλοκαίρι, πράγμα που σε άλλους είναι ανεκτό, πιθανές υπολειπόμενες μελανές μέχρι να σβήσουν ο ήλιος μπορεί να τις μετατρέψει σε υπερχρώσεις. Το ίδιο αφορά και τη γυναικομαστία. Επίσης η βλεφαροπλαστική και το face lift φέρουν τομές, που είναι εκτεθειμένες στο  φως και επομένως διατρέχουν το κίνδυνο από τον ήλιο να μαυρίσουν περισσότερο.

2)      Η ζέστη δεν δημιουργεί δυσμενές περιβάλλον για να κλείσουν οι χειρουργικές τομές και εφ’ όσον αυτές κρύβονται στο μαγιό επεμβάσεις μπορούν γίνονται, πολύ περισσότερο όταν αυτές  απαιτούν χρόνο μακριά από την εργασία  για τη μετεγχειρητική περίοδο. Έτσι η αυξητική μαστών, η ανόρθωση και μείωση μαστών μπορούν να γίνονται στη περίοδο των διακοπών, αφού οι τομές κρύβονται στο σουτιέν.  Επίσης οι διακοπές είναι ευκαιρία και για τη μετεγχειρητική περίοδο της κοιλιοπλαστικής στην οποία η τομή κρύβεται στο μαγιό. Η ρινοπλαστική δεν φέρει τομές και δεν κινδυνεύει από τον ήλιο, είναι δε ευκαιρία η θάλασσα για να καθαρίσει γρηγορότερα η ρινική κοιλότητα από τις μετεγχειρητικές εκκρίσεις.

3)      Στη πραγματικότητα πέραν από το Botox και τα fillers, καθώς και οι μεσοθεραπίες   στο πρόσωπο και το σώμα δεν υπάρχουν γρήγορες και εύκολες συνταγές ή παρεμβάσεις, που να βελτιώνουν θαυματουργά την εικόνα μας στις παραλίες.  Η πλαστική χειρουργική δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες τύπου Make up αν σέβεται την υπόστασή της. Λίγες επεμβάσεις ανατρέπουν την εικόνα με γρήγορη ανάρρωση και άμεσο αποτέλεσμα όπως η αυξητική στήθους , η μείωση στήθους η ρινοπλαστική, όμως δεν αφορούν όλους αλλά περιορισμένο ποσοστό πληθυσμού.

Κάποιες λοιπόν επεμβάσεις δεν πρέπει να γίνονται το καλοκαίρι , άλλες χρειάζονται φροντίδα και προσοχή από την έκθεση στο ήλιο, ενώ η ευκαιρία των διακοπών προσφέρει χρόνο στη μετεγχειρητική περίοδο και απαλλάσσει από το άγχος της όσο το δυνατόν γρηγορότερης ανάρρωσης και επιστροφής στην εργασία. Έξυπνες συνταγές από το «μάγο πλαστικό» δεν υπάρχουν για  ξαφνικές μεταμορφώσεις και σωστό είναι να φροντίζουμε την εμφάνισή μας  όλο το χρόνο.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.