Ανακουφιστικό balm σώματος

Facebooktwitterpinterest

Επειδή και το σώμα σας χρειάζεται την σωστή περιποίηση, δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα ανακουφιστικό balm σώματος που συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων, ξυπνώντας τις αισθήσεις σας και κατευνάζοντας το νευρικό σας σύστημα.

    • Υλικά:

– 3 κουταλιές της σούπας πράσινο άργιλο
– 3 σταγόνες λάδι από μέντα, δυόσμο και δενδρολίβανο
– 1/2 ώριμη καθαρισμένη παπάγια
– 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ

  • Τρόπος παρασκευής:

Χτυπήστε στο μπλέντερ την παπάγια με τον πράσινο άργιλο και προσθέστε τα έλαια και το λάιμ. Ανακατέψτε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη πάστα. Το ανακουφιστικό balm σας είναι έτοιμο.

  • Τρόπος εφαρμογής:

Απλώστε το μείγμα σε όλο το σώμα και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια κάντε ένα ντους και ξεπλύντε το με κρύο νερό.

  • Ιδιότητες:

Το συγκεκριμένο Balm λόγω της παπάγιας που περιέχει, ενυδατώνει και έχει βαθιά αναπλαστική δράση. Επιπλέον, ο πράσινος άργιλος είναι πλούσιος σε μεταλλικά στοιχεία και έχει συσφικτικές και τονωτικές ιδιότητες. Τέλος, τα αιθέρια έλαια της μέντας, του δυόσμου και του δενδρολίβανου πέρα από τα τονωτικά και αναζωογονητικά τους οφέλη, έχουν αντισηπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, κυρίως σε περιπτώσεις διαφόρων πόνων και άλγους.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.