Παγκόσμια πρωτιά: Επεμβάσεις με τη βοήθεια WiFi στο Hadassah

Facebooktwitterpinterest

HadassahΗ τεχνολογία WiFi μπήκε… στο χειρουργείο κάνοντας ευκολότερη τη δουλειά των γιατρών και καλύτερη τη ζωή των ασθενών! Με τη χρήση τεχνολογίας Zimmer® iASSIST™ -ενός μοναδικού, εξατομικευμένου, συστήματος, με γυροσκόπιο και τεχνολογία WiFi- χειρουργοί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ έχουν επιτυχώς διενεργήσει τέσσερις αρθροπλαστικές γονάτου.

Ο καθηγητής Iri Liebergall, υπεύθυνος του Τμήματος Ορθοπεδικής Χειρουργικής του Hadassah, υπήρξε μέλος της επιστημονικής ομάδας που ανέπτυξε την τεχνολογία Zimmer, μία από τις ανώτερες τεχνολογίες και εργαλεία ορθοπεδικής χειρουργικής παγκοσμίως.

 

Όπως συμβαίνει και στα αεροπλάνα, το γυροσκόπιο επιτρέπει στους χειρουργούς να τοποθετήσουν το οστό στο σωστό επίπεδο και τους δίνει ακριβή οπτική γωνία για να κάνουν τομή. Η συνιστώσα του WiFi παρέχει επικοινωνία μεταξύ του εργαλείου μέσα στο γόνατο του ασθενή και τον υπολογιστή του χειρουργείου. Μαζί, το γυροσκόπιο και το WiFi, προσφέρουν στους χειρουργούς τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απώλεια αίματος στον ασθενή και να μειώνεται η ανάγκη για χρήση μεγαλύτερου όγκου εξοπλισμού.

 

Το 2004, ο καθηγητής Liebergall και ο δρ Mattan διενήργησαν την πρώτη υποβοηθούμενη από υπολογιστή αντικατάσταση ισχίου, με τη χρήση της τεχνολογίας Zimmer.

 

Η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπεδικής Υποβοηθούμενης από Υπολογιστή (International Society for Computer Assisted Orthopedic Surgery) έχει τιμήσει το Τμήμα Ορθοπεδικής Χειρουργικής του Hadassah ως Κέντρο Αριστείας για τα εξαιρετικά του επιτεύγματα και την καινοτόμα χρήση νέων τεχνολογιών και χειρουργικών εργαλείων.

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Liebergall «το iASSIST είναι ακόμα ένα βήμα προόδου στην εξέλιξη της υποβοηθούμενης με υπολογιστή ορθοπεδικής χειρουργικής. Είμαστε περήφανοι που το Hadassah συνεχίζει να παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο και που διεθνώς αναγνωρισμένοι ηγετικοί οργανισμοί στον τομέα, όπως η Zimmer, προωθούν τα πιο σημαντικά τους προϊόντα στο Hadassah».

 

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah (www.hadassah-med.com) των Ιεροσολύμων είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομειακά κέντρα αλλά και κέντρα ιατρικής έρευνας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Παρέχει ιατρική περίθαλψη και θεραπεία σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Μεγάλος αριθμός ασθενών από την Κύπρο και την Ελλάδα επισκέπτονται, κάθε χρόνο, το Hadassah για διάγνωση ή για θεραπείες, πολλές από τις οποίες προσφέρονται μόνο από το νοσοκομείο αυτό.

 

Ο ιατρικός οργανισμός iMER (www.imer.biz) είναι το διεθνές γραφείο ασθενών του Νοσοκομείου Hadassah. Η iMER, σε συνεργασία με το Hadassah, προσφέρει υπηρεσίες αξιολόγησης της κατάστασης ενός ασθενούς, ετοιμασίας σωστού ιατρικού πλάνου και παραπομπής στο ανάλογο τμήμα του Hadassah.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.