«Plan your next meeting in Greece», με οδηγό την ICB (Ιnnovative Conventions Bureau)

Facebooktwitterpinterest

planICB:Καμπάνια προώθησης της Ελλάδας ως προορισμού διεξαγωγής Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συνεδρίων

“Σε μία περίοδο εξαιρετικά δυσμενή για την Ελλάδα μας, όλοι οι επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού, του σημαντικότερου πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, οφείλουμε, κυρίως ως πολίτες αυτής της χώρας, να βάλουμε τα δυνατά μας και να παλέψουμε σκληρά, προκειμένου να βοηθήσουμε την οικονομία μας να ανακάμψει. Κάτι τέτοιο θα μας ωφελήσει τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο”. Στο πλαίσιο του σκεπτικού αυτού η ICB (Ιnnovative Conventions Bureau) δραστηριοποιούμενη εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο του συνεδριακού τουρισμού, διοργανώνοντας μεγάλα και σημαντικά -ιατρικά κατά κύριο λόγο- συνέδρια, έχει ξεκινήσει μία αυτοχρηματοδοτούμενη καμπάνια προώθησης του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού στην Ευρώπη. Η καμπάνια φέρει τον τίτλο «Plan your next meeting in Greece» και παρουσιάστηκε επισήμως στις Βρυξέλλες, στις 21 Φεβρουαρίου 2013, σε εκδήλωση της οποίας το συντονισμό είχε το γραφείο Βρυξελλών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον από επαγγελματίες του τουρισμού, tour operators, executives και officers και δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον κ. Ισίδωρο Φυλάκτου, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας ” Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, ελκυστικές τιμές στα καλύτερα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, σε σύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη θερμότερη φιλοξενία από επαγγελματίες που σέβονται και εκτιμούν την απόφαση των Ευρωπαϊκών Οργανισμών/Ενώσεων να πραγματοποιήσουν το συνέδριο ή την επαγγελματική τους συνάντηση στην Ελλάδα. Μια κίνηση που μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για τον ίδιο τον οργανισμό, όσο και για τη χώρα μας. Τα πρώτα δείγματα, παρόλο που η καμπάνια «τρέχει» λίγο καιρό, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά”.

Και καταλήγει: “Μεγάλοι οργανισμοί της Ευρώπης μας απαντούν πως αγαπούν την Ελλάδα και ότι θα την εντάξουν ως προορισμό στο σχεδιασμό της διοργάνωσης ενός επόμενου συνεδρίου τους, αποδεικνύοντας πως έχουν την πρόθεση και τη διάθεση να στηρίξουν την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές που περνάει. Αποδεδειγμένα η χώρα μας έχει απεριόριστες δυνατότητες στον τομέα του τουρισμού και μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Αντί να αφήσουμε την κρίση να μας καταβάλει, ας την αξιοποιήσουμε όλοι προς όφελός μας. Με καλή συνεργασία, πνεύμα σύμπνοιας και σύμπραξης όλων των επαγγελματιών του κλάδου, θεωρώντας πως δεν πρόκειται για ατομική προσπάθεια, αλλά για συλλογική δράση, πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε”.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.