Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Παιδιών συνεχίζει τη λειτουργία του για 8η συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Vodafone.

Facebooktwitterpinterest

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Παιδιών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών συνεχίζει για 8η συνεχή χρονιά τη λειτουργία του, παρέχοντας στέγη και στήριξη σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, με την υποστήριξη της Vodafone.

Ο Ξενώνας προσωρινής φιλοξενίας παιδιών με εγκεφαλική παράλυση δημιουργήθηκε το 2004 και μέχρι σήμερα, έχει φιλοξενήσει 1.758 παιδιά. Οι νεαροί φιλοξενούμενοι διαμένουν κατά μέσο όρο για μία εβδομάδα στον ξενώνα, όπου έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους και να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Βασικοί στόχοι της λειτουργίας του Ξενώνα είναι η αντιμετώπιση κρίσης στην οικογένεια, η ανακούφιση των γονέων, αλλά και των ίδιων των φιλοξενουμένων, καθώς και η εκπαίδευση των νέων ενηλίκων στην ανεξάρτητη διαβίωση και την προσωρινή αποδέσμευση από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η ομάδα που στελεχώνει τον Ξενώνα περιλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό, που αποτελείται από θεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσοκόμες, γυμναστές, κοινωνιολόγους, δασκάλους ειδικής εκπαίδευσης.

Η Vodafone στηρίζει την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών για τη λειτουργία του Ξενώνα, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει, εστιάζοντας στην ουσιαστική υποστήριξη και συμβολή στην ανάπτυξη και επιμόρφωση των παιδιών, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

The different faces of charity

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.